Mediterranean Gas: Ξεκινά το market test το FSRU «ΑΡΓΩ» στον Βόλο

Mediterranean Gas: Ξεκινά το market test το FSRU «ΑΡΓΩ» στον Βόλο
Δευτέρα, 31/10/2022 - 14:12

Στόχος της εταιρίας, είναι το ARGO FSRU να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Την εκκίνηση του market test για τη χρήση του πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου ΑRGO FSRU ανακοίνωσε η Mediterranean Gas καλώντας τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως παραγωγοί ΥΦΑ, καταναλωτές μεγάλης κλίμακας, χρήστες της αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ναυτιλιακές εταιρίες να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους για τη δυναμικότητα και για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του Σταθμού.

Ο τερματικός σταθμός ΑRGO FSRU προορίζεται να εγκατασταθεί στο λιμάνι του Βόλου. Όπως αναφέρει η εταιρεία, έχει ήδη ανατεθεί η εκπόνηση των μελετών για την οριστικοποίηση του τεχνικού σχεδιασμού, καθώς και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωσή της, που απαιτούνται στο πλαίσιο της αδειοδότησης.

Η τεχνική δυναμικότητα επαναεριοποίησης του ARGO FSRU ανέρχεται σε 5,2 bcm φυσικού αερίου ετησίως. Το LNG που θα μεταφέρεται με πλοία από διάφορες πηγές στο Βόλο θα επαναεριοποιείται, θα εισέρχεται στο Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου και από εκεί μέσω διασυνοριακών αγωγών στη Βόρεια Μακεδονία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, αλλά και την Ιταλία μέσω της προωθούμενης διασύνδεσης με την Ελλάδα.