Μειωμένες κατά 50% οι παραδόσεις φυσικού αερίου από Ρωσία σε Σλοβακία

Μειωμένες κατά 50% οι παραδόσεις φυσικού αερίου από Ρωσία σε Σλοβακία
Unsplash
Παρασκευή, 17/06/2022 - 17:51

Κατά 50% έχουν μειωθεί οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Σλοβακία, όπως ανέφερε η σλοβακική εταιρεία εισαγωγής αερίου SPP.

O επικεφαλής της SPP, Ρίτσαρντ Πρόκπιτσακ, ανέφερε πως η μείωση των εισαγωγών του φυσικού αερίου από τη Ρωσία στο μισό δεν επηρεάζει την εταιρεία, προσθέτοντας πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ολική παύση των εισαγωγών αερίου από τη Μόσχα.

Ο ίδιος σημείωσε πως η SPP μπορεί να βρει άλλες πηγές αερίου, από τη Γερμανία, την Τσεχία ή και μέσω προμηθειών υγροποιημένου αερίου (LNG).

Σημειώνεται πως η SPP είναι ο βασικός εισαγωγέας φυσικού αερίου στη Σλοβακία, προμηθεύοντας τη χώρα με 36 TWh πέρυσι, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου το 60% της εγχώριας αγοράς. Η SPP εφοδιάζεται τη μεγάλη πλειονότητα του αερίου με την οποία τροφοδοτεί τη χώρα από τη Ρωσία.

Η εταιρεία αυτή είναι ο βασικός εισαγωγέας φυσικού αερίου στη Σλοβακία, προμηθεύοντας τη χώρα με 36 TWh πέρυσι, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου το 60% της εγχώριας αγοράς. Η SPP εφοδιάζεται τη μεγάλη πλειονότητα του αερίου με την οποία τροφοδοτεί τη χώρα από τη Ρωσία.