Gasum: Τελειώνει η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς τη Φινλανδία

Gasum: Τελειώνει η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς τη Φινλανδία
Παρασκευή, 20/05/2022 - 14:17

Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Φινλανδία θα σταματήσουν το πρωί του Σαββάτου, ανέφερε η φινλανδική κρατική εταιρεία χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου Gasum σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το Reuters.

Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαΐου, η Gazprom Export ενημέρωσε την Gasum ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου προς τη Φινλανδία στο πλαίσιο της σύμβασης προμήθειας της Gasum θα διακοπούν το Σάββατο , ανέφερε η Gasum.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να προμηθεύει φινλανδικούς πελάτες με φυσικό αέριο από άλλες πηγές μέσω του αγωγού Balticconnector.

Έχουμε προετοιμαστεί προσεκτικά για την κατάσταση αυτή και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν διαταραχές στο δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου, θα είμαστε σε θέση να προμηθεύσουμε όλους τους πελάτες μας με φυσικό αέριο τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gasum, Mika Wiljanen.

«Είναι πολύ λυπηρό που οι προμήθειες φυσικού αερίου βάσει του συμβολαίου προμήθειάς μας θα σταματήσουν τώρα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Gasum,

Η Gasum είχε προειδοποιήσει προχθές, Τετάρτη, πως η Ρωσία μπορεί να διέκοπτε την παροχή αερίου λόγω της διαμάχης για την πληρωμή σε ρούβλια.

{https://www.facebook.com/gasumoy/posts/3194254610847324}

Τελευταία τροποποίηση στις 20/05/2022 - 14:33