Συνάντηση Ζαμπάρα με εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ

Συνάντηση Ζαμπάρα με εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ
Eurokinissi
Πέμπτη, 30/11/2023 - 18:37

Συνάντηση με μέλη των συλλόγων ΠΣΕΕΠ και ΠΕΠΕΚΟ με αφορμή την επικείμενη εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών της Hellenic Energy είχε σήμερα ο Βουλευτής και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μίλτος Ζαμπάρας.

Στην συνάντηση οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τα δημοσιεύματα που ενημερώνουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ, που έχει στην διάθεση του το 35,48% των μετοχών του Ομίλου, θα προχωρήσει σε παραχώρηση τμήματος των μετοχών και έτσι το δημόσιο θα χάσει το μίνιμουμ του 35% και θα χάσει τα δικαιώματα μειοψηφίας και τον έλεγχο που ασκεί στην Διοίκηση της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι επιμένουν στην μεταφορά του συνόλου των μετοχών του Δημοσίου, που έχει μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, πίσω στο Υπουργείο Οικονομικών ούτως ώστε να διασφαλισθεί ο έλεγχος των συμφερόντων του Δημοσίου.

Ο Μ. Ζαμπάρας τόνισε ότι η υπερκερδοφορία των ΕΛΠΕ αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάσει το Ελληνικό Δημόσιο έσοδα από μια κερδοφόρα επιχείρηση και ενώ έχει βγει η χώρα από τα μνημόνια, θα πρέπει να μην επιλέγονται πλέον αυτού του είδους οι κινήσεις και να επιστραφούν τα ΕΛΠΕ στην δημόσια διαχείριση.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν την στρατηγικής σημασίας διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΠΕ αλλά και την συμμετοχή του δημοσίου σε δράσεις που ωφελούν τους πολίτες όπως την πρωτοβουλία για μείωση της τιμής της βενζίνης, το προηγούμενο διάστημα που οι αυξήσεις λόγω πολέμου της Ουκρανίας ήταν τεράστιες.

Ο βουλευτής και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στην Βουλή μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει οποιαδήποτε ενέργεια τους για να μην επιτραπεί η πώληση μετοχών του ελληνικού δημοσίου αλλά και να επιστραφεί η διαχείριση τους από το ΤΑΙΠΕΔ στο ελληνικό δημόσιο.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν από τον σύλλογο ΠΣΕΕΠ ο πρόεδρος Οφθαλμίδης Παναγιώτης και οι Μπαξεβάνης Ευστράτιος, Καπετανάκης Αντώνιος, Πέππας Βασίλειος και Κρόκος Σταύρος, από τον σύλλογο ΠΕΠΕΚΟ ο Πετρουτσέας Παναγιώτης και εκ μέρους του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Σπύρος Λάττας.