Χατζηδάκης: Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ θα κοστίσει περί τα 3 δισ. ευρώ

Χατζηδάκης: Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ θα κοστίσει περί τα 3 δισ. ευρώ
Eurokinissi
Παρασκευή, 28/04/2023 - 16:51

Ως «βλακώδη» χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στο Φόρουμ των Δελφών.

Όπως ανέφερε, τυχόν επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, σημαίνει δαπάνη 3 δισ. ευρώ από το Δημόσιο για την απόκτηση του ελέγχου της επιχείρησης, τον οποίο όμως ήδη έχει!.

«Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ είναι εκείνος που ήταν και πριν τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου από 51% σε 33%. Λυπάμαι για τον όρο, αλλά η πρόταση είναι απλώς βλακώδης», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι η πρόβλεψη της κυβέρνησης για πτώση της ανεργίας κάτω από το 10%, που θα σημάνει το «ξεπάγωμα» των τριετιών και άρα σημαντική ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζόμενων βασίζεται στις προβλέψεις για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας τα επόμενα χρόνια «υπό την προϋπόθεση ότι θα ασκηθούν σοβαρές πολιτικές».

Υπενθύμισε δε ότι η φορολογική, ασφαλιστική, αδειοδοτική και εργασιακή πολιτική καθώς και το μήνυμα σοβαρότητας και σταθερότητας που εξέπεμψε η κυβέρνηση οδήγησε σε πτώση της ανεργίας στο 11,4% από 17,5% το 2019, 300.000 επιπλέον θέσεις εργασίας και, ακόμη, στο ιστορικό ρεκόρ στο ισοζύγιο απασχόλησης (προσλήψεις - απολύσεις) τον Μάρτιο του 2023 από το 2001 που ξεκίνησε η μέτρηση.