Γ. Πούλου: Συνεχίζεται η εργασιακή «ομηρία» των υπαλλήλων στις Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Γ. Πούλου: Συνεχίζεται η εργασιακή «ομηρία» των υπαλλήλων στις Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών
Τετάρτη, 18/01/2023 - 10:18

Εδώ και πολλά χρόνια απασχολούνται με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα.

Με Αναφορά που κατέθεσα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έφερα στη Βουλή το Ενημερωτικό Υπόμνημα του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΟΦΥΠΕΚΑ), με το οποίο ζητούν να τακτοποιηθεί επιτέλους το εργασιακό τους καθεστώς, αναφέρει στο ενημερωτικό της σημείωμα η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΠΡΙΖΑ ΠΣ Γιώτα Πούλου.

Εδώ και πολλά χρόνια απασχολούνται με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα. Αποτελούν το μοναδικό προσωπικό των Μονάδων Διαχείρισης που υπάγονται στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και έχουν την ευθύνη προστασίας του φυσικού πλούτου της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με νόμο του 2018 είχε ενισχύσει όλους τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών με αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων τους και είχε δρομολογήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ ολοκληρώνοντας τις απαραίτητες ενέργειες!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέτρεψε αυτήν την πολιτική, καταργώντας επτά φορείς και δημιουργώντας κλίμα εργασιακής ανασφάλειας!

Η αναφορά και το Ενημερωτικό Υπόμνημα του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών