Συνάντηση Σκρέκα με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό και τον υπουργό ενέργειας για το φυσικό αέριο

Συνάντηση Σκρέκα με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό και τον υπουργό ενέργειας για το φυσικό αέριο
Πέμπτη, 03/11/2022 - 09:58

Αναμένεται και η υπογραφή για την αξιοποίηση της υπόγειας αποθήκης Chiren για αποθήκευση αποθεμάτων φυσικού αερίου από την Ελλάδα, όπως προβλέπουν σχετικές αποφάσεις της ΕΕ.

Με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Hristo Alexiev και τον υπουργό ενέργειας της χώρας Rosen Hristov πρόκειται να συναντηθεί σήμερα ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων η περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα και ειδικά σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο.

Παράλληλα, οι δύο χώρες αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία που προβλέπει την αξιοποίηση από την Ελλάδα, της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου Chiren, που βρίσκεται στη Βουλγαρία, εφαρμόζοντας σχετικές αποφάσεις της ΕΕ.

Τον κ. Σκρέκα συνοδεύουν η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων του ΥΠΕΝ κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, ο διπλωματικός σύμβουλος του ΥΠΕΝ κ. Βασίλειος Κονιάκος, η CEO του ΔΕΣΦΑ Maria Rita Galli και ο CEO της ΔΕΠΑ Εμπορίας Κωνσταντίνος Ξιφαράς.

Από την πλευρά της Βουλγαρίας θα λάβουν μέρος ακόμα η Denitsa Zlateva, Chief Executive της Bulgargaz, ο Vladimir Asenov Malinov, Executive Director της Bulgartransgaz, ο πρέσβης της Βουλγαρίας στην Ελλάδα Valedin Poriazov, καθώς και ο δεύτερος γραμματέας της πρεσβείας, αρμόδιος για θέματα οικονομίας και πολιτικής Nikolay Fratev.