Μαργαρίτης Σχοινάς: Η ΕΕ θα βρει λύσεις συλλογικά στο θέμα της ενεργειακής κρίσης

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η ΕΕ θα βρει λύσεις συλλογικά στο θέμα της ενεργειακής κρίσης
Πέμπτη, 29/09/2022 - 13:53

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όπως κάναμε και στην πανδημία και με τα εμβόλια και με το Ταμείο Ανάκαμψης και στο ενεργειακό η Ευρώπη θα βρει τις λύσεις συλλογικά, ενωμένα και συνεκτικά» ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Από την Κρήτη, όπου βρέθηκε, με αφορμή την ετήσια συνεδρίαση των μελών της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Χερσόνησο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα έχουν αύριο στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Ενέργειας.

«Είναι η πρώτη προσπάθεια να εγκριθεί ένα πρώτο κύμα προτάσεων που έχει κάνει η Επιτροπή στις 14 Σεπτεμβρίου για την έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των παρόχων, έτσι ώστε να μπορέσουν τα ευάλωτα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να στηριχθούν» είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

« Όμως αύριο θα συζητήσουμε με τους υπουργούς και το δεύτερο κύμα της ευρωπαϊκής στήριξης, το οποίο περνάει μέσα από το πλαφόν, στις τιμές του φυσικού αερίου, μέσα από κάποιες παραμέτρους που θα συζητηθούν» ανέφερε ο κ. Σχοινάς ο οποίος πρόσθεσε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όπως κάναμε και στην πανδημία και με τα εμβόλια και με το Ταμείο Ανάκαμψης και στο ενεργειακό η Ευρώπη θα βρει τις λύσεις συλλογικά, ενωμένα και συνεκτικά» ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.