Στην Κρήτη η ετήσια συνάντηση του ΕΛΚ – Ενέργεια και οικονομία στο επίκεντρο των συζητήσεων

Στην Κρήτη η ετήσια συνάντηση του ΕΛΚ – Ενέργεια και οικονομία στο επίκεντρο των συζητήσεων
Τετάρτη, 28/09/2022 - 09:21

Τους 180 περίπου ευρωβουλευτές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), που πραγματοποιείται στη Χερσόνησο της Κρήτης, υποδέχτηκε χθες το απόγευμα ο Αντιπρόεδρος του Eυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης και μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός γιατί θα συζητηθούν τα προβλήματα της Ευρώπης, με επίκεντρο της ενέργεια και την οικονομία, ενώ πρόσθεσε ότι από τις εργασίες της ετήσιας συνάντησης θα διαμορφωθεί το πλαίσιο των προτάσεων προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Φτάνοντας στο Ηράκλειο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κρήτη, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ταγιπ Ερντογάν, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι ένα ισχυρό μέλος της Ε.Ε».

Η έναρξη των EPP Group Study Days πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα με την εναρκτήρια ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber .

«Η ΚΟ του ΕΛΚ επέλεξε την Κρήτη για αυτή την πολύ σημαντική συνάντηση. Έχουμε να συζητήσουμε πολλά μεγάλα θέματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, όχι μόνο η πολιτική μας οικογένεια, αλλά η ευρωπαϊκή οικογένεια συνολικά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ μετά από την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη σήμερα με γεωπολιτικό σεισμό. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί τραγικές συνέπειες για τη σταθερότητα στην ήπειρό μας, για την Ουκρανία. Προκαλεί επιπτώσεις στην ενεργειακή μας ασφάλεια, άνοδο τιμών και ενεργειακή κρίση η οποία έχει προκληθεί από τον εκβιασμό της Ρωσίας που χρησιμοποιεί το φυσικό της αέριο ως όπλο», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.