Αλέξης Τσίπρας: Οι εργαζόμενοι θέλουν δύο κατώτατους μισθούς μόνο για τους λογαριασμούς ρεύματος

Αλέξης Τσίπρας: Οι εργαζόμενοι θέλουν δύο κατώτατους μισθούς μόνο για τους λογαριασμούς ρεύματος
Πέμπτη, 15/09/2022 - 13:15

Για μια γενικευμένη επίθεση στον κόσμο της εργασίας από την κυβέρνηση, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ νωρίτερα σήμερα, ενόψει και των προτάσεων που θα παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Βρισκόμαστε, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, σε μια περίοδο που είναι τόσο γενικευμένη η επίθεση στην κοινωνική πλειοψηφία αλλά ειδικότερα στον κόσμο της εργασίας, που οι όποιες διαφορές πρέπει να παραμεριστούν ώστε να υπάρξει προσπάθεια αναχαίτισης αυτής της επίθεσης που παίρνει διαστάσεις υπαρξιακές.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα των ευρωπαϊκών συνδικάτων, για να πληρώσει κάποιος στην Ελλάδα μονάχα τους λογαριασμούς του ρεύματος, χρειάζεται δύο κατώτατους μισθούς ή ένα μέσο μισθό, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών βρίσκεται σε μια κατάσταση απελπισίας.

Δεν είναι μόνο η ενεργειακή ακρίβεια, ο ενεργειακός πληθωρισμός.

Είναι η ακρίβεια συνολικά στη ζωή μας.

Είναι οι καθηλωμένοι μισθοί - οι αυξήσεις που δόθηκαν είναι πολύ χαμηλότερες από το συνολικό πληθωρισμό που είχαμε αυτή τη χρονιά.

Είναι η ελαστικοποίηση της εργασίας.

Είναι ο νόμος Χατζηδάκη, που στην πραγματικότητα συρρικνώνει δικαιώματα».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην συμπρωτεύουσα θα συναντηθεί με εργαζόμενους στη «Μαλαματίνα» που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, «ακριβώς επειδή η διοίκηση εφαρμόζει αυτό το νόμο και οδηγεί μαζικά τους εργαζόμενους σε απολύσεις».