Φάμελλος: Άμεσες επενδύσεις στον τομέα της αποθήκευσης και εξοικονόμησης ενέργειας

Φάμελλος: Άμεσες επενδύσεις στον τομέα της αποθήκευσης και εξοικονόμησης ενέργειας
Eurokinissi
Παρασκευή, 08/07/2022 - 17:26

Για ανάγκη άμεσων επενδύσεων στον τομέα της αποθήκευσης και εξοικονόμησης ενέργειας έκανε λόγο ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, κατά την ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας με τίτλο "Ο ρόλος των ΑΠΕ και του Φυσικού Αερίου στο νέο ενεργειακό μοντέλο της χώρας με το REPowerEU", υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η επιτακτική ανάγκη απεξάρτησης του ευρωπαϊκού ενεργειακού μείγματος από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και η κλιμάκωση των ενεργειών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση και να επιταχυνθεί η πράσινη μετάβαση, με απώτερο στόχο την επίτευξη πιο ανθεκτικών ενεργειακών συστημάτων, βασισμένων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ & Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, επεσήμανε ότι απαιτούνται άμεσες επενδύσεις στον τομέα της αποθήκευσης και εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και της ανάπτυξης των δικτύων, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Στην ίδια κατεύθυνση ο Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης, Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως Δήμου Αθηναίων, αναφέρθηκε στην ανάγκη ταχείας ανάπτυξης του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου ΑΠΕ, παράλληλα με την τεχνολογική ωρίμανση της τεχνολογίας.

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΚΙΝ.ΑΛ. & Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, τόνισε πως κλειδί για την ενεργειακή απεξάρτηση είναι η αλλαγή του ενεργειακού μείγματος και η μεγάλη ανάπτυξη των ΑΠΕ, με ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και των μικρών παραγωγών, με δημοκρατικό τρόπο.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης κατέδειξε τις προσπάθειες της Περιφέρειας για αλλαγή υφιστάμενου αναπτυξιακού μοντέλου, με στοχοθέτηση δράσεων για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα του περιβάλλοντος και της πράσινης τεχνολογίας.