Γεωργιάδης: Η αξιοποίηση των ΑΠΕ, θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας

Γεωργιάδης: Η αξιοποίηση των ΑΠΕ, θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας
Eurokinissi
Παρασκευή, 08/07/2022 - 17:11

Στην σημασία της αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και πως αυτή θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας με τίτλο "Ο ρόλος των ΑΠΕ και του Φυσικού Αερίου στο νέο ενεργειακό μοντέλο της χώρας με το REPowerEU", υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η επιτακτική ανάγκη απεξάρτησης του ευρωπαϊκού ενεργειακού μείγματος από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και η κλιμάκωση των ενεργειών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση και να επιταχυνθεί η πράσινη μετάβαση, με απώτερο στόχο την επίτευξη πιο ανθεκτικών ενεργειακών συστημάτων, βασισμένων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το πρώτο πάνελ της Ημερίδας αναφέρθηκε εκτενώς στην εθνική στρατηγική για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και τη συγκράτηση των υψηλών τιμών ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, η αξιοποίηση των αντικειμενικών πλεονεκτημάτων στον τομέα των ΑΠΕ, θα μπορούσε να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και να καταστήσει την Ελλάδα εξαγωγό ενέργειας, ενισχύοντας τη γεωστρατηγική σημασία της.

Μάλιστα όπως τόνισε ο ίδιος, το επενδυτικό ενδιαφέρον στις υποδομές και στην ενίσχυση των δικτύων είναι υπερπολλαπλάσιο των δυνατοτήτων της χώρας.