Το ΚΙΝΑΛ για το Fuel Pass 2: Οι επιδοματικές κυβερνητικές πολιτικές δεν είναι λύση

Το ΚΙΝΑΛ για το Fuel Pass 2: Οι επιδοματικές κυβερνητικές πολιτικές δεν είναι λύση
Πέμπτη, 23/06/2022 - 09:03

Οι επιδοματικές πολιτικές της Κυβέρνησης δεν είναι η λύση για την καλπάζουσα ακρίβεια, καθώς αν και ανακουφιστικές, είναι μέτρα εντελώς βραχυπρόθεσμα και πρόσκαιρα.

Μία σοβαρή αντίδραση για την αναχαίτιση της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα ήταν η υιοθέτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για λήψη ουσιαστικών μέτρων, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης -όπως έκανε η γειτονική Ιταλία και έχει ρίξει την αμόλυβδη στο 1,81- αλλά και η μείωση του ΦΠΑ, ο οποίος ως φόρος είναι έμμεσος και άδικος, αλλά ως δημοσιονομικό αποτύπωμα έχει αποδώσει.

Κι αυτό αντανακλάται στα δημόσια ταμεία, όπου έχουμε περισσότερα χρήματα, καθώς το κράτος όλον αυτόν τον καιρό κερδοσκοπεί εις βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Παράλληλα, είναι αναγκαίο να υπάρξει σοβαρός έλεγχος σε όλη την αλυσίδα της αγοράς καυσίμων στη χώρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας, με την ενίσχυση επιτέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται ότι ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση κατέθεσε ερώτηση για να μην καταλήξουμε να έχουμε greek statistics νούμερο δύο με τυχόν κρυφά χρέη που μπαίνουν κάτω από το χαλί, ώστε να μην αναγκαστεί ξανά ο ελληνικός λαός να πληρώσει τα μάρμαρα της κρίσης.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 23/06/2022 - 10:09