Επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης THE GREEN CITY στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης THE GREEN CITY στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη
Τετάρτη, 24/01/2024 - 14:40

Σε παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των δημοτών είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης THE GREEN CITY το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) στόχο έχει την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη μείωση των απορριμμάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση και εκπαίδευση για τη σημασία της ανακύκλωσης ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες επιβραβεύονται για τα υλικά που ανακυκλώνουν.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Νικόλαος Καρδιάς συναντήθηκαν με την κα Ντόρα Κορρέ Διευθύντρια του προγράμματος και κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέπτυξαν τρόπους ανάδειξης της ανακύκλωσης στην τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η ανάπτυξη και η οικονομική ευημερία, εάν δεν συμβαδίζουν με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής καταλήγουν σε εφιάλτη. Μπροστά στην απειλή μιας μη αναστρέψιμης περιβαλλοντικής κρίσης, ο Δήμος μας αναζητά βιώσιμες λύσεις που θα επιτρέψουν ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης THE GREEN CITY θέλουμε να επεκταθεί σε όσα περισσότερα σχολεία γίνεται με δράσεις ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης. Σ’αυτή την προσπάθεια του Δήμου για μια πόλη βιώσιμης ανάπτυξης η συμμετοχή των κατοίκων κρίνεται απαραίτητη».

Το κινητό πράσινο σημείο θα βρίσκεται στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (4 δρομολόγια την εβδομάδα)

ΤΡΙΤΗ

09:30 – 12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΗΝΗΣ

12:30 – 14:25 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Α Ι ΡΕΝΤΗΣ

14:45 – 15:40 ΠΛΑΤΕΙΑ 17ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΛΑΙΚΗ : ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ & ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ

09:30 – 12:00 ΠΛ. ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ

12:30 – 14:25 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΑΘΑ (ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ)

14:45 – 15:40 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΗΝΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

09:30 – 12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ 17ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ

12:30 – 14:25 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ (EVEREST)

14:45 – 15:40 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΑΘΑ (ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ)