H ελίν δημοσιοποιεί τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης ESG για το έτος 2022

H ελίν δημοσιοποιεί τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης ESG για το έτος 2022
Πέμπτη, 30/11/2023 - 14:50

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης ενημέρωσης όλων των κοινωνικών της εταίρων, ηελίνδημοσιοποιεί τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης ESG για το έτος 2022.

Με σταθερή δέσμευση για προώθηση της βιωσιμότητας για ένα μέλλον καλύτερο για όλους, η εταιρία μετρά στον απολογισμό τον αντίκτυπο της δραστηριότητας της στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον και καταγράφει τις υπεύθυνες πρακτικές που ακολουθεί στον τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, κατά τον απολογιστικό κύκλο 2022, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, ηελίνκατέγραψε ρεκόρ εσόδων, με τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) να ανέρχονται σε €31,3 εκατ. έναντι €1.512,31 εκατ. το 2021.

Επιπλέον, το κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρίας υπολογίζεται στα 310.072.000€ για το 2022, με την εταιρία να παρουσιάζει αύξηση στις προσλήψεις, της τάξεως του 37%, καθώς και στις δαπάνες για την υλοποίηση δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στις περιοχές δραστηριοποίησής της. Παράλληλα, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της ενεργειακής μετάβασης και της κλιματικής αλλαγής, ηελίνεπικεντρώθηκε τη χρονιά που πέρασε στη συνέχιση της εφαρμογής του επενδυτικού της πλάνου για την ενεργειακή της μετεξέλιξη και την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, όχι μόνο των σημερινών αλλά και των επόμενων γενεών.

Αναφερόμενη στη δημοσίευση του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης ESG 2022, ηΥπεύθυνη Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τηςελίν, Ράνια Καμπουροπούλου, δήλωσε: «Εδώ και επτά δεκαετίες, στηνελίν,προχωράμε μπροστά με όραμα ένα μέλλον καλύτερο για όλους. Είμαστε επομένως ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της ESG στρατηγικής μας για το 2022 καθώς απέναντι στις προκλήσεις, ηελίνκατάφερε να βελτιώσει την οικονομική της θέση και να ενισχύσει τη συμβολή της στην κοινωνία. Καθώς κινούμαστε προς στο μέλλον, παραμένουμε σταθερά αφοσιωμένοι στην προώθηση θετικών αλλαγών για την κοινωνία και την οικονομία και στην τήρηση των στόχων που έχουμε θέσει για την ενεργειακή μας μετεξέλιξη.»

Η σύνταξη του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης ESG τηςελίνπραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το διεθνές πλαίσιο οδηγιών GRI Standards (2020):core, G4 Sector Disclosure - Gas and Oil και GRI 11 Oil and Gas Sector 2021. Βασίζεται, επίσης, στο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001:2015 και το Σύστημα Διασφάλισης της Υγείας και της Ασφάλειας της Εργασίας ISO 45001:2018.

Ο Απολογισμός 2022 τηςελίνείναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της εταιρίας:https://elin.gr/viosimi-anaptyxi/apologismoi/