Χαλκιδική: Φιλικός στο ποδήλατο και για την επόμενη τριετία ο Δήμος Αριστοτέλη

Χαλκιδική: Φιλικός στο ποδήλατο και για την επόμενη τριετία ο Δήμος Αριστοτέλη
Τρίτη, 08/08/2023 - 14:12

Το σήμα του φιλικού στο ποδήλατο δήμου ανανέωσε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής παραλαμβάνοντας την ανανέωση της Bike Friendly πιστοποίησης για τα τρία επόμενα έτη (2023 - 2026) από την εταιρεία NatTour, που έχει στόχο την προώθηση και ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ο Δήμος Αριστοτέλη ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που κέρδισε το 2020 το συγκεκριμένο σήμα, το οποίο απονέμεται σε ξενοδοχεία, Δήμους ή τουριστικούς προορισμούς και οργανισμούς, που πληρούν μία σειρά διεθνώς αναγνωρισμένων κριτηρίων ποιότητας. Η ανάπτυξή της δράσης πραγματοποιείται από τη NatTour, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) και οι σχετικές δράσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ η τελετή ανανέωσης του σήματος πραγματοποιήθηκε στο Mount Athos Resort της Ιερισσού, ενώ ο biking specialist της «Αριστοτελικής Σύμπραξης» Βασίλης Παράδας αναφέρθηκε στο ποδηλατικό δίκτυο της προαθωνικής χερσονήσου που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες διαδρομές, μέτρα ασφάλειας για τους ποδηλάτες, ηλεκτρονικούς χάρτες και QR Codes, κ.ά. Κάθε διαδρομή συσχετίζεται με μια τοπική ιστορική ταυτότητα, έτσι ώστε εκτός από την εξαιρετική φύση που περιβάλλει την περιοχή γύρω από τον Άθωνα, να προωθούνται σημαντικά πολιτιστικά τοπία, αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και εν γένει ιστορικά αποθέματα.

Το σχέδιο marketing του Δήμου Αριστοτέλη για τον ποδηλατικό τουρισμό απευθύνεται στις τουριστικές αγορές των Κάτω Χωρών, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ελβετίας και της Σκανδιναβίας. Στόχο του Δήμου αποτελεί μεταξύ άλλων η προσέλκυση ποδηλατικών ομάδων, που θα πραγματοποιούν την προετοιμασία τους στην Ανατολική Χαλκιδική και κατ’ επέκταση η διοργάνωση διεθνών ποδηλατικών αγώνων.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος επισήμανε ότι δημιουργήθηκε ένα ακόμη ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, συντηρώντας και πιστοποιώντας υπάρχουσες υποδομές, προσθέτοντας σε αυτές σύγχρονα δεδομένα αλλά και εντάσσοντας πολλά τοπικά ξενοδοχεία στη bike friendly εθνική πλατφόρμα, ώστε ο ποδηλάτης να βρίσκει στην περιοχή ένα σύγχρονο, ασφαλές, ευρύ και πλήρες δίκτυο ποδηλατικών υπηρεσιών.

φωτ. Γραφείο Τύπου δήμου Αριστοτέλη