Συνεργασία Nova με την Αegean Rebreath με στόχο την απορρύπανση των βυθών

Συνεργασία Nova με την Αegean Rebreath με στόχο την απορρύπανση των βυθών
Eurokinissi
Τρίτη, 06/06/2023 - 19:27

Η Nova, μέλος της United Group, παρόχου τηλεπικοινωνιών και media, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συμβάλλει με δράσεις για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Αegean Rebreath με στόχο την απορρύπανση των βυθών που να προάγει την προστασία της βιοποικιλότητας.

Στο πλαίσιο αυτό η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Nova, μαζί με την Αegean Rebreath, προχωρά σε δράσεις καθαρισμού στο Γύθειο και τη Μονεμβασιά τον Ιούνιο, στην Αμοργό το Σεπτέμβρη και στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο.

Ο Γιώργος Σαρελάκος, Πρόεδρος της Αegean Rebreath, επισήμανε:

«Η θαλάσσια ρύπανση συνιστά ένα παγκόσμιο πρόβλημα που απαιτεί ολιστικές παρεμβάσεις και την ενεργοποίηση του συνόλου των εταίρων. Η συνεργασία μας με τη Nova αποτελεί ένα απτό παράδειγμα της συνεργασίας της κοινωνίας των πολιτών με τον ιδιωτικό τομέα με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη πρακτικών σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας. Διότι η ρύπανση αφορά όλους μας και δεν εξαιρεί όποια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι δράσεις της Nova σε συνεργασία με την Αegean Rebreath περιλαμβάνουν τη συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων από το βυθό, τη θάλασσα και τις ακτές, τη διάθεση των υλικών σε εταιρείες upcycling για την άμεση αξιοποίηση τους σε νέα προϊόντα και τη συνεργασία με εταιρείες ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων. Παράλληλα θα υλοποιησούν ενημερώσεις και δραστηριότητες με στόχο την κινητοποίηση κα την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων και πολιτών.

«Οι θάλασσες μας είναι μέρος της ταυτότητας μας. Η προστασία τους προεκτείνεται πέρα από την συνετή και ορθολογική χρήση φυσικών πόρων. Είναι υποχρέωση στον εαυτό μας, στα παιδιά μας, στη χώρα μας. Με αίσθηση ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ανακοινώνουμε τη συνεργασία με την Αegean Rebreath για να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης και την αποκατάσταση των βυθών μας.», δήλωσε ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος CEO της Nova.