Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον…με πράξεις» της AstraZeneca Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον…με πράξεις» της AstraZeneca Ελλάδας
Πέμπτη, 15/12/2022 - 13:26

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες το βραβευμένο τετραετές πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας της AstraZeneca Ελλάδας με τίτλο «Προστατεύουμε το περιβάλλον…με πράξεις».

Με την τέταρτη και τελευταία…πράξη του προγράμματος, η οποία είχε ως κεντρικό μήνυμα «Μοιράζουμε τη γνώση», η εταιρεία υποστήριξε τη διενέργεια μιας σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε μαθητές αναφορικά με την περιβαλλοντική κρίση που διέρχεται ο πλανήτης μας και την αντιμετώπισή της. Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση we4all και υποστηρίχθηκε από την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων.

Αναλυτικότερα, η δράση «Μοιράζουμε τη γνώση!» έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα Μαΐου– Νοεμβρίου 2022 με τη συμμετοχή 23 σχολείων από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, Κρήτης και τη Λάρισα, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη φύση μέσα από τη βιωματική και συμμετοχική μάθηση. Μέσω διαδραστικών παρουσιάσεων που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της οργάνωσης we4all, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για τις απλές, πρακτικές λύσεις που τα ίδια μπορούν να εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους, προκειμένου να συνεισφέρουν στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων, οι εργαζόμενοι της AstraZeneca παρακολουθούσαν μαζί με τα παιδιά την ενημερωτική παρουσίαση και συμμετείχαν μαζί τους σε συμβολική δενδροφύτευση στο προαύλιο του σχολείου ή σε ένα ευχάριστο διαδραστικό παιχνίδι με θέμα την προστασία της φύσης.

Η κα Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου δήλωσε: «Με τη δράση «Μοιράζουμε τη γνώση» κλείνει ένας τετραετής κύκλος επιτυχημένων δράσεων με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την AstraZeneca Ελλάδας. Έχοντας θέσει την προστασία του περιβάλλοντος ως έναν από τους βασικούς πυλώνες πραγμάτωσης της στρατηγικής μας για τη βιωσιμότητα, θεωρούμε ευθύνη μας να συμβάλλουμε στην προαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της νέας γενιάς, η οποία θα «κληρονομήσει» έναν πλανήτη με σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση. Μέσω της φετινής δράσης μας βοηθήσαμε τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της προστασίας της φύσης για την υγεία και την ευεξία όλων μας, ώστε να γίνουν φορείς της θετικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο πλανήτης μας».

Το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον…με πράξεις!», συνδέει νοηματικά τις 4 μαθηματικές πράξεις (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμός, διαίρεση) με 4 ετήσιες δράσεις («πράξεις») περιβαλλοντικής προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, το 2019 η εταιρεία προχώρησε στην «αφαίρεση» της ρύπανσης από 5 ακτές της Ελλάδας, το 2020, «πρόσθεσε» οξυγόνο υποστηρίζοντας δράση αναδάσωσης στον Νέο Βουτζά Αττικής, ενώ το 2021 «πολλαπλασίασε» την ενέργεια τοποθετώντας ηλιακές κολώνες σε υποφωτισμένα πάρκα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.