Η Greenpeace και η Κλεψυδρόγειος ταξιδεύουν μαζί, ξεκινώντας από το SNFCC Green Weekend

Η Greenpeace και η Κλεψυδρόγειος ταξιδεύουν μαζί, ξεκινώντας από το SNFCC Green Weekend
Τρίτη, 20/09/2022 - 11:19

Το ελληνικό γραφείο της Greenpeace παίρνει τηνΚλεψυδρόγειοσε ένα ταξίδι γεμάτο… περιβαλλοντική προστασία, ξεκινώντας από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο τουSNFCC Green Weekend, ενόςδιήμερου (24 και 25/09)αφιερωμένου στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση!

Τι συμβολίζει η Κλεψυδρόγειος;Τον χρόνο για τον πλανήτη που δυστυχώς τελειώνει Την απειλή της κλιματικής κρίσης και της απώλειας της βιοποικιλότητας, καθώς και την προσπάθεια του ανθρώπου να αντιδράσει σε αυτήν, κερδίζοντας ακόμα λίγο χρόνο. Παρόλο που ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, έχουμε ακόμα ελπίδες νααναλάβουμε δράση!

Σε ένα κυνήγι θησαυρού, οι μικροί μας φίλοι θα πρέπει να ανακαλύψουν πού είναι κρυμμένες οι οργανικές μπίλιες μέσα στον Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, να τις βρουν και να τις τοποθετήσουν μέσα στην κλεψύδρα, ώστε να αυξήσουν τον χρόνο ζωής του πλανήτη μας. Η κάθε μπίλια έχει διαφορετικό χρώμα γιατί συμβολίζει κάτι διαφορετικό: η κόκκινη μπίλια συμβολίζει τη θερμοκρασία του πλανήτη, η μπλε τη θάλασσα, η κίτρινη την άγρια ζωή, η πράσινη τη χλωρίδα και η καφέ το χώμα. Στον καθένα που θα βρίσκει μπίλια και θα την τοποθετεί στην Κλεψυδρόγειο, οι εθελοντές της Greenpeace θα δίνουν μία κάρτα με μία ιδέα ατομικής ή συλλογικής δράσης που θα επηρεάσει θετικά τον πλανήτη, και ο κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί να πάρει αυτή την ιδέα μαζί του φεύγοντας, ώστε να αποκτήσει μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα.

Credits & χαρακτηριστικά

  • Η Κλεψυδρόγειος της Greenpeace είναι ένα εικαστικό έργο του Collectif MASI
  • (Μαντλέν Ανηψητάκη και Simon Riedler)
  • Υλικά: Φυσητό γυαλί, μέταλλο, άργιλος
  • Διαστάσεις: Ύψος 200 εκ, πλάτος 90 εκ, μήκος 90 εκ

Πρώτη παρουσίαση: Σάββατο 24/09 & Κυριακή 25/09 | 17:00 19:00

Μεσογειακός Κήπος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ

Συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας