1ο Συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση και την ενέργεια από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

1ο Συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση και την ενέργεια από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Τετάρτη, 08/06/2022 - 09:29

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να ενημερώσει, να εμπλουτίσει τις γνώσεις και να εξοικειώσει τους πολίτες, με τις νέες πρακτικές των ΑΠΕ και της ηλεκτροκίνησης.

Με τους καλύτερους οιωνούς μπαίνουμε στην τελική ευθεία και όλα είναι έτοιμα πλέον για το 1ο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και την Ενέργεια GREEN MOBILITY CONFERENCE 2022, από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Μεγάλο Αμφιθέατρο) στα Κοίλα Κοζάνης, αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου.

Το σημαντικό αυτό Συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για πλήθος κόσμου μιας και το πλούσιο πρόγραμμα του σε επίπεδο κορυφαίων ομιλητών αλλά και σε περιεχόμενο δράσεων και εκδηλώσεων, ήδη αποτέλεσε αφορμή για επισκεψιμότητα πέραν των προσδοκιών.

Η διενέργεια του GREEN MOBILITY CONFERENCE 2022 αποτελεί πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό να ενημερώσει, να εμπλουτίσει τις γνώσεις και να εξοικειώσει τους πολίτες, με τις νέες πρακτικές των ΑΠΕ και της ηλεκτροκίνησης. Με την πρωτοβουλία του αυτή, το Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πρωτοπορεί αλλά και αποδεικνύει έμπρακτα τον υψηλό βαθμό ενεργοποίησής του προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης, αναδεικνύοντας τους νέους πρωταγωνιστές, το νέο περιβάλλον, τις νέες αγορές, στην εποχή της μεταλιγνιτικής εποχής, της ενεργειακής μετάβασης και της ηλεκτροκίνησης!

Ο πρύτανης του ιδρύματος, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, υπογράμμισε ότι στόχος του ιδρύματος με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης και της δίκαιης μετάβασης είναι «η δυτική Μακεδονία όχι μόνο να συνδεθεί αλλά να γίνει συνώνυμο της ηλεκτροκίνησης». Ο κ. Θεοδουλίδης, τόνισε, ότι ο τομέας της ηλεκτροκίνησης μπορεί «να προσδώσει επιχειρηματικές ευκαιρίες στην περιοχή, να την κάνει πρωτοπόρα σ' ένα πεδίο όπου ο διεθνής ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος».

Από την πλευρά του αντιπρύτανης, καθηγητής Στέργιος Μαρόπουλος, μίλησε για τις τεχνολογικές πρωτοβουλίες της Πολυτεχνικής Σχολής στον τομέα της ηλεκτροκίνησης τα τελευταία 15 χρόνια, με την μετατροπή συμβατικού οχήματος σε ηλεκτρικό αλλά και στην καθαυτή κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκίνητου που συμμετείχαν δεκάδες φοιτητές του ιδρύματος, ενώ ο Δημήτρης Στημονιάρης Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, εστίασε στην θεματογραφία του συνεδρίου που εστιάζεται σε τέσσερις ενότητες «στην Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, στην Ηλεκτροκίνηση και επιχειρηματικότητα, στην Ηλεκτροκίνηση με την καινοτομία, στην Ηλεκτροκίνηση και Ενεργειακή μετάβαση της δυτικής Μακεδονίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο θα παραβρεθούν, θα μιλήσουν και θα συμμετάσχουν σε B2B συναντήσεις εκπρόσωποι ενεργειακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ηλεκτροκίνησης ενώ ερευνητές του ΕΚΕΤΑ, του πανεπιστημίου αλλά και φοιτητές θα συμμετάσχουν σε living labs και workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια των εργασιών του.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες: https://www.greenmobility-uowm.gr

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από: https://www.greenmobility-uowm.gr & τη σελίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Facebook.

greenmobility-768x210.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις 08/06/2022 - 09:41