Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Καραγιάννης, κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα «Βιώσιμες και Ασφαλείς Πόλεις» στην Ορεστιάδα

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Καραγιάννης, κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα «Βιώσιμες και Ασφαλείς Πόλεις» στην Ορεστιάδα
Πέμπτη, 26/05/2022 - 11:18
Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, αναμένεται να παρουσιάσει τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών για βιώσιμες και ασφαλείς πόλεις μέσω σημαντικών έργων υποδομής.

Το Εργαστήριο Μηχανικών Επιστημών και Τοπογραφίας του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και ο Δήμος Ορεστιάδας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Βιώσιμες και Ασφαλείς Πόλεις».

Αντικείμενο της ημερίδας

• Αξιολόγηση αποτελεσματικότητας Ευρωπαϊκών, Εθνικών – Περιφερειακών πολιτικών για την Οδική Ασφάλεια.

• Ανάδειξη του Σχεδιασμού της Οδικής Ασφάλειας ως βασικής συνιστώσας του συνολικού σχεδιασμού Αστικής Βιώσιμης Ανάπτυξης (Αστική Κινητικότητα, Ποιότητα ζωής, Περιβαλλοντική Συμβατότητα κλπ).

• Θεσμοθέτηση Ομάδας Οδικής Ασφάλειας του Δήμου & Αναβάθμιση της Τεχνογνωσίας της.

• Διαμόρφωση Γενικών Κατευθύνσεων και Εναλλακτικών Σχεδίων αναβάθμισης του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας του Δήμου.

• Καθορισμός Ιεραρχημένων Στρατηγικών Δράσεων της Πόλης για την Οδική Ασφάλεια και διαμόρφωση-ανάπτυξη «έξυπνων» εργαλείων και στόχων υψηλής αποτελεσματικότητας.

• Καθορισμός τελικού πακέτου μέτρων, μεθοδολογία παρακολούθησης και αξιολόγησης των μέτρων.

Στόχοι της ημερίδας

Ο στόχος της ημερίδας είναι η εξοικείωση των Φορέων που θα συμμετάσχουν αλλά και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας – ιδίως των φοιτητών - με την έννοια της Βιωσιμότητας του Σχεδιασμού και των Υποδομών που αφορούν στο δομημένο περιβάλλον, με έμφαση στην Οδική Ασφάλεια. Επιπρόσθετα, στόχος της Ημερίδας, την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες με ευρύ θεματικό πεδίο, είναι η συμβολή στη διαμόρφωση Κουλτούρας Βιωσιμότητας σε κάθε είδους σχεδιασμό και υλοποίηση έργων που αφορούν στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα παρουσιαστούν οι εν εξελίξει δράσεις του Υπουργείου Υποδομών που αφορούν στη Βιώσιμη Οδική Ασφάλεια και Κινητικότητα καθώς και το ερευνητικό έργο των Πανεπιστημίων σε επίπεδο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εφαρμοσμένων Προτάσεων.