Tην Τρίτη 10 Μαΐου, παρουσία του Πρωθυπουργού, το καινοτόμο έργο κυκλικής οικονομίας “Just Go Zero Tilos” της Polygreen

Tην Τρίτη 10 Μαΐου, παρουσία του Πρωθυπουργού, το καινοτόμο έργο κυκλικής οικονομίας “Just Go Zero Tilos” της Polygreen
Παρασκευή, 06/05/2022 - 11:35

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 αναμένεται να εγκαινιαστεί το καινοτόμο έργο κυκλικής οικονομίας “Just Go Zero Tilos”, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το έργο που έχει ως στόχο να μετασχηματίσει την Τήλο στο πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων, χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου με τεχνολογία και τεχνογνωσία από την Polygreen και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Τήλου.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης χωρίς κάδους που εφαρμόζει η Polygreen στην Τήλο έχει ως στόχο τα μηδενικά απόβλητα και έχει φτάσει να ανακυκλώνει ήδη το 75% των αποβλήτων του νησιού και στόχος είναι να ξεπεράσει το 90%.

Για πρώτη φορά η Polygreen, γνωστή για τη συμβολή της στις επιχειρήσεις που αναζητούν λύσεις ανακύκλωσης για τα απόβλητά τους, προχωρά σε υπηρεσίες στους καταναλωτές. Το νησί της Τήλου δεν έχει κάδους και ο λόγος που δεν έχει κάδους είναι γιατί η εταιρεία πηγαίνει σε κάθε σπίτι, εστιατόριο ή ξενοδοχειακή μονάδα και συλλέγει τα απόβλητα έχοντας ήδη δώσει τον κατάλληλο εξοπλισμό για τα ανακυκλώσιμα και τα οργανικά απόβλητα. Το πρόγραμμα μηδενικών αποβλήτων έχει φτάσει να ανακυκλώνει το 75% των αποβλήτων.