Αναζητά διευθυντικά στελέχη η FiberGrid – «Θολό» το επενδυτικό σχέδιο

Αναζητά διευθυντικά στελέχη η FiberGrid – «Θολό» το επενδυτικό σχέδιο
Πέμπτη, 05/10/2023 - 06:54

Η ΔΕΗ έχει «προικίσει» την FiberGrid με μετοχικό κεφάλαιο 30 εκατ. ευρώ το οποίο της δίνει τη δυνατότητα να προσελκύσει ταλέντα και έμπειρα στελέχη από την αγορά.

Διευθυντή Αρχιτεκτονικής Συστημάτων Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών και Διαχείρισης Απαιτήσεων αναζητά η FiberGrid, η νέα εταιρεία του Ομίλου ΔΕΗ που δραστηριοποιείται στη χονδρική αγορά των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

Ο Διευθυντής Αρχιτεκτονικής Συστημάτων Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών της FiberGrid θα είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των συστημάτων πληροφορικής καθώς και την διαχείριση των απαιτήσεων για υπηρεσίες, προϊόντα και λύσεις, οι οποίες βασίζονται στο FTTH δίκτυο της FiberGrid.

Η ΔΕΗ έχει «προικίσει» την FiberGrid με μετοχικό κεφάλαιο 30 εκατ. ευρώ το οποίο της δίνει τη δυνατότητα να προσελκύσει ταλέντα και έμπειρα στελέχη από την αγορά. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η διοίκηση της ΔΕΗ στόχος είναι η κατασκευή 3 εκατ. συνδέσεων Fiber to the Home (FTTH) μέχρι το 2027, μέσω μιας επένδυσης 900 εκατ. ευρώ, χωρίς να είναι γνωστό τίποτα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τη δραστηριοποίησή της νέας εταιρείας. Πρώτος στόχος ωστόσο, είναι η κάλυψη περίπου 440.000 νοικοκυριών σε 13 δήμους της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου που θα αναπτυχθεί θα είναι εναέριο, εκμεταλλευόμενο τις υφιστάμενες υποδομές, περιορίζοντας τον χρόνο και το κόστος ανάπτυξης. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρισθεί το εάν τελικά η Διοίκηση της FiberGrid, θα ακολουθήσει το πλάνο αυτό.