Schneider Electric: Εκσυγχρονισμός του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Μέσης Τάσης της Σερβίας

Schneider Electric: Εκσυγχρονισμός του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Μέσης Τάσης της Σερβίας
Τετάρτη, 02/08/2023 - 14:05

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού μέσης τάσης με στόχο την αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Σερβίας.

Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα στοχεύει στη βελτίωση της αξιοπιστίας του, μειώνοντας τις διακοπές ρεύματος και το χρόνο διακοπής.

Βέλτιστη αξιοπιστία της ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση απωλειών

Η αναβάθμιση αυτή θα βελτιώσει την ποιότητα της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και, ως εκ τούτου, θα ενισχύσει τις υπηρεσίες που παρέχει ο διαχειριστής του συστήματος διανομής της Σερβίας Elektrodistribucija Srbije (EDS).

«Είμαι βέβαιος ότι η νέα επένδυση για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 140 εκατ. ευρώ θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών μας, αλλά και των επιχειρήσεων, ενώ θα μειώσει σημαντικά τις απώλειες στο δίκτυο κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως» δήλωσε η Πρωθυπουργός της Σερβίας, Ana Brnabic.

Η Schneider Electric θα βελτιστοποιήσει τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού και αυτοματισμού της Σερβίας

Ως κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας στην αγορά, η Schneider Electric διαθέτει συνδεδεμένα προϊόντα, λογισμικό και τεχνογνωσία για τον εκσυγχρονισμό, την αυτοματοποίηση και τον μετασχηματισμό ολόκληρου του δικτύου της χώρας. Τα ψηφιοποιημένα δίκτυα του μέλλοντος βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση, επιταχύνουν την ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική, εξισορροπούν την προσφορά και τη ζήτηση, διευκολύνοντας παράλληλα τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια. Επιπλέον, οι δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων υποστηρίζουν τις προσπάθειες βελτιστοποίησης και απαλλαγής από τον άνθρακα.

Η Dubravka Djedovic, Υπουργός Μεταλλείων και Ενέργειας της Σερβίας δήλωσε ότι: «Το λογισμικό που παράγεται στη Σερβία από τη Schneider Electric μπορεί να εφαρμοστεί στο ενεργειακό μας δίκτυο και να το καταστήσει πιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό, για λιγότερες διακοπές και μείωση των απωλειών στο δίκτυό μας».

«Είμαι υπερήφανος που η Schneider Electric βοηθά τη Σερβία να επιτύχει τους στόχους εκσυγχρονισμού του δικτύου της και να υποστηρίξει τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια», ανέφερε ο Gary Lawrence, Πρόεδρος του τμήματος Power and Grid της Schneider Electric. Συμπλήρωσε επίσης: «Έχουμε πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας τοπικά, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου κέντρου για την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή του λογισμικού της Schneider Electric».

Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου και η ψηφιοποίηση βοηθούν επίσης στον προσδιορισμό του καλύτερου τρόπου διαμόρφωσης και λειτουργίας του υφιστάμενου δικτύου διανομής, γεγονός που μπορεί να μειώσει ή να αναβάλει μεγάλες επενδύσεις κεφαλαίου για την κατασκευή σταθμών παραγωγής ενέργειας - εξοικονομώντας δημόσια κεφάλαια και μειώνοντας τη σπατάλη.