Intersolar Europe 2023: H Sungrow αποκαλύπτει μια σειρά καινοτόμων ιδεών που ανοίγουν το δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον

Intersolar Europe 2023: H Sungrow αποκαλύπτει μια σειρά καινοτόμων ιδεών που ανοίγουν το δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον
Παρασκευή, 16/06/2023 - 11:03
  • Με την αποκάλυψη μιας σειράς καινοτόμων προϊόντων στο πλαίσιο της Intersolar Europe 2023 (14-16 Ιουνίου, Μόναχο), η Sungrow επιβεβαίωσε την ηγετική της θέση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Νέα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για έργα μεγάλης κλίμακας, αλλά και οικιακά συστήματα, εξελιγμένα inverter, έξυπνα συστήματα λογισμικού και προηγμένες λύσεις φόρτισης εξηλεκτρισμένων οχημάτων συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της έκθεσης στο περίπτερο της Sungrow.

Η Sungrow, παγκόσμιος ηγέτης στα inverter και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, στο πλαίσιο της Intersolar Europe 2023 (14-16 Ιουνίου, Μόναχο), παρουσίασε μια σειρά καινοτόμων προϊόντων, τα οποία σχεδιάστηκαν ώστε να δώσουν λύση στις αυξανόμενες απαιτήσεις για καθαρή ενέργεια και κλιματική ουδετερότητα στην Ευρώπη.

PowerTitan 2.0: Το νέο, υδρόψυκτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας

Καθώς όλο και περισσότερα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τίθενται σε λειτουργία και περισσότερες πηγές εντάσσονται στο ενεργειακό μίγμα, η σταθερότητα του δικτύου και η βελτίωση της ποιότητας της ενέργειας αποτελούν καθοριστικής σημασίας παράγοντες.

Η Sungrow αποκαλύπτει το νέο της, υδρόψυκτο, σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, PowerTitan 2.0, το οποίο ενσωματώνει τις πλέον καινοτόμες λύσεις που έχει αναπτύξει η Sungrow σε επίπεδο ηλεκτρονικών, χημείας μπαταριών και τεχνολογιών υποστήριξης δικτύων ηλεκτροδότησης. Το PowerTitan 2.0 σε ένα κοντέινερ 20 ποδών περιλαμβάνει νέα στοιχεία μπαταριών μεγάλης χωρητικότητας 314Ah και το σύστημα PCS (Power Conditioning System), με τον έλεγχο της θερμοκρασίας του συνόλου να πραγματοποιείται μέσω ενός εξαιρετικά αποδοτικού, αθόρυβου και αξιόπιστου συστήματος υδρόψυξης. Παράλληλα, το ολοκληρωμένο σύνολο προσφέρει εξαιρετική ενεργειακή πυκνότητα, με το κοντέινερ να μπορεί να εφοδιαστεί με μπαταρίες χωρητικότητας έως και 5MWh και PCS 2,5MW, ενώ η αποδοτικότητα RTE φτάνει το 89,5%.

1+X Modular Inverter: Ακόμα πιο καινοτόμο

H Sungrow παρουσίασε επίσης το 1+X Modular Inverter για φωτοβολταϊκά έργα μεγάλης κλίμακας. Η συγκεκριμένη λύση αποτελεί έναν καινοτόμο συνδυασμό των πλεονεκτημάτων των string και κεντρικών inverter, προσφέροντας υψηλότερη αποδοτικότητα και χαμηλότερο σταθμισμένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας LCOE. Η λύση αποτελείται κατ’ ελάχιστο από μια μονάδα 1,1MW και μπορεί να επεκταθεί έως και τα 8,8MW με οκτώ συνδεδεμένες μονάδες, για μεγαλύτερη ευελιξία και μικρότερο κόστος λειτουργίας και συντήρησης (O&M). Κάθε μονάδα διαθέτει ξεχωριστή MPPT για τη βέλτιστη παραγωγή ενέργειας από το έργο.

Ακόμα μία καινοτομία του 1+X Modular Inverter είναι η τεχνολογία Intelligent Medium-voltage Disconnection, μέσω της οποίας κατά τη διάρκεια της νύχτας αποσυνδέεται αυτόματα ο σταθμός μέσης τάσης, όταν παύει η λειτουργία και του τελευταίου inverter που είναι συνδεδεμένος. Χάρη σε αυτό το σύστημα, εξασφαλίζεται ότι στις ώρες που το σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση standby δεν υπάρχουν απώλειες. Στην πράξη σε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 1GW, το κέρδος από αυτή τη λύση μπορεί να φτάσει έως και τις 79GWh ηλεκτρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του έργου.

Πρωτοποριακές λύσεις για οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα υψηλών απαιτήσεων

Έχοντας ήδη μια εντυπωσιακή γκάμα λύσεων που αφορά στα οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα, η Sungrow στην Intersolar Europe 2023 αποκάλυψε μια νέα ολοκληρωμένη λύση, με τους τριφασικούς υβριδικούς inverter SH15/20/25Τ και τη νέα σειρά μπαταριών SBH100-400.

Η νέα μπαταρία έχει επεκτάσιμη σχεδίαση, με το κάθε κομμάτι της μονάδας να έχει αυξημένη χωρητικότητα στις 5kWh. Η κάθε μονάδα αποτελείται από 2 έως και 8 κομμάτια. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα παράλληλης σύνδεσης έως και 4 μονάδων με τη συνολική χωρητικότητα να φτάνει έως και τις 160kWh (4 μονάδες Χ 8 κομμάτια/μονάδα Χ 5kWh/κομμάτι). Παράλληλα, η τάση φόρτισης/αποφόρτισης της μπαταρίας είναι 50A, ενώ η επιλογή όσον αφορά στην ισχύ του υβριδικού inverter κυμαίνεται από τα 15 έως τα 25kW. Η μεγάλη χωρητικότητα και η υψηλή ισχύς του συστήματος δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης υποστήριξης πολλών συσκευών, τη γρήγορη φόρτιση και αποφόρτιση, αλλά και την εύκολη τοποθέτηση και ρύθμιση του συστήματος.

EV Chargers: Έξυπνες λύσεις για οικιακά και δημόσια συστήματα φόρτισης οχημάτων

Με τη διείσδυση των εξηλεκτρισμένων οχημάτων να εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς στην Ευρωπαϊκή αγορά, η Sungrow παρουσίασε τη νέα, ολοκληρωμένη γκάμα EV Chargers. Στις γνωστές επιλογές των φορτιστών 7 και 11kW (AC) και 30kW (DC) της Sungrow, προστέθηκαν ο νέος DC EV Charger IDC180E των 180kW και ο AC EV Charger AC22E-01 των 22kW. Όλες οι επιλογές ξεχωρίζουν για την αξιοπιστία και την αποδοτικότητά τους, ενώ μπορούν να συνδυαστούν με φωτοβολταϊκά συστήματα με μπαταρίες, καθιστώντας το οικοσύστημα της Sungrow, PV + ESS + EV Charger, την πλέον συμφέρουσα επιλογή για το χρήστη και το περιβάλλον.

Ειδικότερα για το νέο φορτιστή IDC180E, αξίζει να σημειωθεί ότι επιτυγχάνει αποδοτικότητα της τάξης του 96% κατά τη φόρτιση και βελτιστοποιεί την αξιοποίηση της ενέργειας. Αντίστοιχα ο AC22E-01 είναι εφοδιασμένος με αυτόματη εναλλαγή φάσης και τεχνολογία Dynamic Load Management έτσι ώστε να διασφαλίζει τη μέγιστη ισχύ φόρτισης κατά τη διάρκεια ταυτόχρονης φόρτισης πολλών αυτοκινήτων.

Cyber security: Το πρώτο Πιστοποιητικό ETSI EN 303 645 από τη DEKRA στο χώρο της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Sungrow παρέλαβε το πιστοποιητικό ETSI EN 303 645 για το data logger, Logger3000/4000 και έγινε η πρώτη εταιρεία στο χώρο της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που το παραλαμβάνει από την DEKRA. Με την πιστοποίηση τα δύο προϊόντα διασφαλίζουν ότι καλύπτουν τις πιο αυστηρές απαιτήσεις στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, σύμφωνα με κώδικα δικτύου G99 του Ην. Βασιλείου και το CE Radio Equipment Directive (RED) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιτυχία που βασίζεται στην τεχνολογία και στην αποδοτικότητα

Κατά τη διάρκεια της Intersolar Europe 2023 παρουσιάστηκαν επιπλέον λύσεις που αφορούν σε εμπορικά/βιομηχανικά συστήματα, όπως οι inverter SG50/125CX-P2 και το υδρόψυκτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας ESS PowerStack. Αντίστοιχα, ο νέος optimizer SP600S είναι συμβατός τόσο με τις οικιακές, όσο και τις εμπορικές/βιομηχανικές εφαρμογές φωτοβολταϊκών, μια ιδιαίτερα αποδοτική λύση για μεγιστοποίηση της παραγωγής κάθε στοιχείου. Παράλληλα μέσω της πλατφόρμας iSolarCloud της Sungrow μπορεί να γίνει άμεση παρακολούθηση και ανάλυση των στοιχείων, για ακόμα καλύτερη λειτουργία και συντήρηση.

Τα τελευταία 16 χρόνια, η Sungrow προσφέρει στην Ευρώπη τη γνώση και τις εφαρμογές που έχει αναπτύξει σε παγκόσμιο επίπεδο, με εστίαση στην εξυπηρέτηση πριν και μετά την πώληση. Η εστίαση της Εταιρείας στην Ευρώπη, επιβεβαιώνεται και από τη δημιουργία δύο νέο κέντρων έρευνας και εξέλιξης στην περιοχή.

Η Εταιρεία χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, διατηρώντας ηγετική θέση, τόσο στα έργα μεγάλης κλίμακας, όσο και στις μικρότερες εφαρμογές. Στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, η έμπειρη ομάδα της Sungrow έχει παραδώσει στην Ευρώπη σημαντικά έργα, όπως εκείνο των 825MWh σε συνεργασία με την Constantine Energy Storage και των 300MWh σε συνεργασία με την SSE Solar and Battery.