Χρίστος Δήμας: Σύμπραξη της Google με 5 Ελληνικούς ερευνητικούς φορείς

Χρίστος Δήμας: Σύμπραξη της Google με 5 Ελληνικούς ερευνητικούς φορείς
Τετάρτη, 22/06/2022 - 08:57

Στόχος του Science Agora είναι η δημιουργία ενός κεντρικού κόμβου μεταφοράς τεχνολογίας.

ΤοScience Agoraαποτελεί την πρώτη σύμπραξη πέντε επιστημονικών ιδρυμάτων (Ερευνητικό Κέντρο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος,Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin – ΟΠΑ,Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑκαιΕρευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών – ΕΠΙΣΕΥ).Στόχος τουScience Agoraείναι η δημιουργία ενός κεντρικού κόμβου μεταφοράς τεχνολογίας.ΗGoogle υποστηρίζει οικονομικά την σύμπραξη μετο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για ομάδες που θα υλοποιήσουν καινοτόμες ιδέες στον τομέαΠεριβάλλοντοςκαιΕνέργειας.

Στην εκδήλωση για την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας τηςGoogleκαι τουScience Agoraπαρουσιάστηκαν οι 20 πρώτες επιχειρηματικές ομάδες που έχουν προεπιλεγεί στην πρώτη φάση. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην τόνωση τηςκαινοτομίας και τηςνεοφυούς επιχειρηματικότητας, και στην δημιουργία λύσεων που μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας στην Ελλάδα.

O Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίαςκ. Χρίστος Δήμαςέκανε την εναρκτήρια ομιλία σφραγίζοντας την συνεργασία τηςGoogleκαι τουScience Agora, την Δευτέρα 20 Ιουνίου στοInnovathensστηνΤεχνόπολη.

Οι πέντε καλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις θα λάβουν ποσό 40.000 ευρώ τον Ιούλιο 2022 για την υλοποίηση των ιδεών τους (proof-of-concept grant), προκειμένου να μπορέσουν να διεκδικήσουν στη συνέχεια περαιτέρω χρηματοδότηση μέσω VentureCapitals.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & ΕπενδύσεωνΧρίστος Δήμαςδήλωσε:

«Όταν 5 κορυφαία ελληνικά επιστημονικά ιδρύματα ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Google το αποτέλεσμα μόνο θετικό μπορεί να είναι. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις και τεχνοβλαστοί σε συνεργασία με τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν αμοιβαία επωφελείς συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα και τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Η κυβέρνηση και ειδικότερα τουΥπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στηρίζει έμπρακτα αυτές τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.»