Μεγάλη επιχειρηματική αποστολή από τα ΗΑΕ υποδέχεται αύριο στην Αθήνα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης

Μεγάλη επιχειρηματική αποστολή από τα ΗΑΕ υποδέχεται αύριο στην Αθήνα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης
Τρίτη, 21/06/2022 - 11:15

Στην αποστολή των ΗΑΕ θα παρουσιαστούν σημαντικά ενεργειακά επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα, οργανωμένα σε 5 θεματικές ενότητες: ηλιακή, αιολική ενέργεια και αποθήκευση, υδρογόνο, εξόρυξη και παραγωγή, προμήθεια φυσικού αερίου και FSRU και ηλεκτρικές διασυνδέσεις.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης και εμβάθυνσης των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η πολιτική ηγεσία της Οικονομικής Διπλωματίας της χώρας, ο Υφυπουργός Κώστας Φραγκογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σμυρλής, υποδέχονται στην Αθήνα την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Της αποστολής ηγείται ο Υπουργός Βιομηχανίας και Υψηλής Τεχνολογίας των ΗΑΕ, Dr. Sultan Al Jaber και συμμετέχουν σε αυτή, τα 5 μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία της χώρας και 20 σημαντικές επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που τέτοιου μεγέθους και σημασίας επιχειρηματική αποστολή από τα ΗΑΕ επισκέπτεται την Ελλάδα.

Το συντονισμό της αποστολής έχει ο κρατικός βιομηχανικός και επενδυτικός όμιλος Αμπού Ντάμπι ADQ, με τον οποίο η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων υπέγραψαν, τον Μάιο του 2022, Συμφωνία Πλαίσιο για την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συγκληθεί και η πρώτη επιτροπή παρακολούθησης «Steering Committee» της ανωτέρω Συμφωνίας.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Εμιρατινό Υπουργό Βιομηχανίας και Υψηλής Τεχνολογίας Dr. Al Jaber και θα εγκαινιάσουν από κοινού τις εργασίες του επιχειρηματικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Ιουνίου 2022, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Το Φόρουμ και η σειρά επαφών B2B που έχουν προγραμματιστεί με ελληνικές επιχειρήσεις, οργανώνονται από το Enterprise Greece, υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας. Στο πλαίσιο των εργασιών της πρώτης ημέρας του Φόρουμ, θα παρουσιαστούν προς τα εμιρατινά επενδυτικά Ταμεία και επιχειρηματικούς ομίλους, σημαντικά ενεργειακά επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα, οργανωμένα σε 5 θεματικές ενότητες: ηλιακή, αιολική ενέργεια και αποθήκευση / υδρογόνο / εξόρυξη και παραγωγή / προμήθεια φυσικού αερίου και FSRU / ηλεκτρικές διασυνδέσεις.