ΗΠΑ: Εκτινάχθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου

ΗΠΑ: Εκτινάχθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου
Unsplash
Δευτέρα, 12/12/2022 - 19:29

Πάνω από 10% εκτινάχθηκαν στις ΗΠΑ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου όπως μεταδίδει το Reuters.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια Ιανουαρίου βρέθηκαν στα 6,806 δολ. ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu) στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς τα δελτία καιρού δείχνουν ότι το κρύο θα είναι παρατεταμένο.

Ο πάροχος δεδομένων Refinitiv προβλέπει 504 βαθμοημέρες θέρμανσης (HDD) -κριτήριο που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της ζήτησης για θέρμανση κατοικιών και επιχειρήσεων- τις επόμενες δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ, έναντι μέσου όρου 409 HDD για την αντίστοιχη περίοδο την τελευταία 30ετία, οδηγώντας στην άνοδο των τιμών που παρατηρήθηκε κυρίως σήμερα Δευτέρα.

Η Refinitiv προέβλεψε ότι η μέση ζήτηση αερίου στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, θα αυξηθεί από 123,4 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) αυτή την εβδομάδα σε 145,8 bcfd την επόμενη εβδομάδα.

Το εργοστάσιο LNG στο Freeport του Τέξας , που έκλεισε στις 8 Ιουνίου λόγω έκρηξης, είχε ανακοινώσει ότι θα αναβάλει την προγραμματισμένη επανεκκίνησή του για το τέλος του έτους, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι εξαγωγές LNG κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ που σημειώθηκαν τον Μάρτιο και να παραμείνει περισσότερο αέριο για εγχώρια χρήση.

Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι το Freeport δεν θα ξεκινήσει πριν από τον Φεβρουάριο τουλάχιστον, επειδή θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος ώστε οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν και να εγκρίνουν το σχέδιο επανεκκίνησης του εργοστασίου.