Στη Γαλλία οι περισσότερες ποσότητες LNG από τις ΗΠΑ

Στη Γαλλία οι περισσότερες ποσότητες LNG από τις ΗΠΑ
Δευτέρα, 21/11/2022 - 08:17

Η Γαλλία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση LNG που δημοσιοποίησε το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα η Ευρώπη συνεχίζει να λαμβάνει τις περισσότερες ποσότητες που παράγονται στα τερματικά υγροποίησης των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα τα τερματικά υγροποίησης των ΗΠΑ έχουν στείλει 57,9 Bcf LNG στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο. Τη Γαλλία ακολουθούν οι εξής χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο (48,0 Bcf), την Ολλανδία (30,9 Bcf), την Ισπανία (24,7 Bcf) και τη Νότια Κορέα (19,7 Bcf).

Αυτές οι πέντε χώρες έλαβαν το 61,4 τοις εκατό των συνολικών εξαγωγών LNG των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί ότι η εικόνα αυτή τον Αύγουστο ήταν ελαφρώς διαφορετική. Συγκεκριμένα, ένα μήνα πριν, η Ολλανδία ήταν η χώρα εκείνη που έκοψε πρώτη το νήμα στις εισαγωγές LNG από τις ΗΠΑ. Ωστόσο το πεντάμηνο που προηγήθηκε από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι και τον Ιούλιο, έφερνε συνεχώς τη Γαλλία στην πρώτη θέση των προορισμών των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ.

Ακόμα η έκθεση του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ δείχνει πως οι συνολικές αμερικανικές εξαγωγές LNG ήταν 295,1 Bcf LNG τον Σεπτέμβριο, μειωμένες κατά 1,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά αυξήθηκαν κατά 3,7% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τα τερματικά των ΗΠΑ απέστειλαν 98 φορτία LNG τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με 99 τον Αύγουστο και 94 τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με την έκθεση.

Το εργοστάσιο Sabine Pass της Cheniere έστειλε 33 φορτία ενώ ο τερματικός σταθμός Corpus Christi απέστειλε 20 φορτία τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, από το Cameron έφυγαν 33 αποστολές, ακολουθούμενο από το Cove Point με οκτώ φορτία και το νησί Elba με τέσσερις αποστολές.

Η Freeport LNG δεν απέστειλε φορτία λόγω ενός περιστατικού στις εγκαταστάσεις που έλαβε χώρα στις 8 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την έκθεση της DOE, η μέση σταθμισμένη τιμή ανά εξαγωγικό τερματικό έφτασε τα 16,09/MMBtu τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, η έκθεση ανέφερε ότι την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2022, οι ΗΠΑ εξήγαγαν 3.856 φορτία ή 12.648,2 Bcf σε 42 χώρες.

Η Νότια Κορέα παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για το LNG των ΗΠΑ με 467 φορτία, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία με 342 φορτία, την Ισπανία με 300 φορτία και την Κίνα με 270 φορτία.

Εκτός από αυτές τις τέσσερις χώρες, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Βραζιλία, η Ινδία και το Μεξικό, βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα.