Βέλγος πρωθυπουργός: Κίνδυνος για μπλακ άουτ σε περίπτωση επιβολής πλαφόν στο ρεύμα

Βέλγος πρωθυπουργός: Κίνδυνος για μπλακ άουτ σε περίπτωση επιβολής πλαφόν στο ρεύμα
Παρασκευή, 14/10/2022 - 12:43

Το Βέλγιο περιλαμβάνεται στις χώρες μαζί με την Ελλάδα, οι οποίες πιέζουν για ένα πανευρωπαϊκό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου.

Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρο, απαντώντας στην αντιπολίτευση, η οποία ζητά να εφαρμοστεί ανώτατο όριο στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για πώληση της ενέργειας σε άλλες αγορές, τόνισε πως κάτι τέτοιο δημιουργεί κίνδυνο για μπλακ άουτ.

Μιλώντας αργά χθες το βράδυ στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό RTBF ο ντε Κρόο, δήλωσε: «Αν επιβάλουμε πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού στο Βέλγιο, η ενέργεια θα πωλείται στις γειτονικές χώρες, όπου οι τιμές δεν θα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Υπάρχει κίνδυνος για μπλακάουτ επειδή η ηλεκτρική ενέργεια θα πωλείται αλλού», είπε ο βέλγος πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζειται ότι η κυβέρνησή του Βελγίου ασκεί πιέσεις για ένα πανευρωπαϊκό πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από τον Μάρτιο, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει μια κοινή προσέγγιση στο θέμα της αντιμετώπισης του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.