Διατεθειμένο να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, δηλώνει το Κουβέιτ

Διατεθειμένο να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, δηλώνει το Κουβέιτ
Ανδρέας Μπελεγρής Ανδρέας Μπελεγρής
Δευτέρα, 19/09/2022 - 07:21

Το Κουβέιτ παράγει 650 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα και σχεδιάζει να το αυξήσει στο ένα δισεκατομμύριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kuwait Petroleum Corporation (KPC) Sheikh Nawaf Saud al-Sabah δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του Περσικού Κόλπου παράγει επί του παρόντος περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα σύμφωνα με την ποσόστωσή της στον ΟΠΕΚ, ανέφερε το Reuters.

Ο Σεΐχης Nawaf Saud al-Sabah σημείωσε επίσης ότι το Κουβέιτ σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή αργού όταν το χρειάζεται η αγορά, αλλά προς το παρόν, οι πελάτες της κρατικής εταιρείας εξακολουθούν να ζητούν τους ίδιους όγκους χωρίς να έχουν διαφοροποιήσει προς το παρόν τη ζήτηση.

Το Κουβέιτ παράγει 650 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα και σχεδιάζει να το αυξήσει στο ένα δισεκατομμύριο, πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις συνθήκες της αγοράς, έκανε λόγο για αβεβαιότητα σε όλες τις αγορές, τόσο του φυσικού αερίου, όσο και του πετρελαίου. Και τόνισε πως υπάρχουν ερωτήματα για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, ειδικά όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων, την αναμενόμενη ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και, στον βαθμό στον οποίο επηρεάζεται, τη ζήτηση πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, γνωστής ως OPEC+, έχουν αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου φέτος, επιδιώκοντας να αντιστρέψουν τις περικοπές ρεκόρ που επιβλήθηκαν το 2020 μετά από την πανδημία του κορονοϊού που περιόρισε τη ζήτηση.

Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, ο OPEC+ απέτυχε να επιτύχει προγραμματισμένες αυξήσεις παραγωγής λόγω της ανεπαρκούς επένδυσης σε κοιτάσματα πετρελαίου από ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ, αλλά και της μείωσης της παραγωγής στη Ρωσία.