Με τίτλο «Αποστολή 11» ξεκινά η εκστρατεία εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας των Αυστριακών

Με τίτλο «Αποστολή 11» ξεκινά η εκστρατεία εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας των Αυστριακών
Τρίτη, 13/09/2022 - 12:47

Στόχος της Αυστρίας είναι η μείωση της κατανάλωσης κατά 11%.

Η υπουργός για το κλίμα Leonore Gewessler παρουσίασε τη Δευτέρα την εκστρατεία εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας «Αποστολή 11» τονίζοντας ότι «αν και υπάρχουν τρόποι να μειωθεί περαιτέρω η εξάρτηση από το φυσικό αέριο με την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τον μετασχηματισμό της βιομηχανίας, οι καταναλωτές πρέπει να συνεχίσουν να είναι πιο προσεκτικοί με την ενέργεια στο μέλλον».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το euractiv.gr, oι προτεινόμενες συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας περιλαμβάνουν τη μείωση του θερμοστάτη κατά δύο βαθμούς, την απενεργοποίηση των συσκευών όταν δεν χρησιμοποιούνται και πρόταση για ντους αντί για μπάνιο.

Ο υπουργός Εργασίας Martin Kocher κατά την παρουσίαση των μέτρων χθες, δήλωσε πως είναι απλώς θέμα ευαισθητοποίησης.

Η Γενική Γραμματέας Ενεργειακής Βιομηχανίας Barbara Schmidt ανέφερε ότι, ενώ πολλές από τις συστάσεις είναι τετριμμένες και γνωστές, «αυτές οι απλές συμβουλές θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη».

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση, με την εκπρόσωπο για θέματα ενέργειας του φιλελεύθερου κόμματος ΝΕΟΣ, δηλώνει ότι η εκστρατεία έρχεται «μήνες αργότερα», ενώ και η κυβέρνηση «εργάζεται εναντίον της εκστρατείας με το ψευδώς κατασκευασμένο ανώτατο όριο της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, διότι δεν ενθαρρύνει την πλειοψηφία των νοικοκυριών να εξοικονομήσουν ενέργεια».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι με τα συνιστώμενα μέτρα στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, της θερμότητας, της κινητικότητας και του ζεστού νερού χρήσης, θα μπορούσε να εξοικονομηθεί συνολικά 11% της τρέχουσας κατανάλωσης ενέργειας.