Η κυβέρνηση της Ολλανδίας θα καλύψει τους λογαριασμούς ενέργειας σε ευάλωτους καταναλωτές

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας θα καλύψει τους λογαριασμούς ενέργειας σε ευάλωτους καταναλωτές
Τρίτη, 13/09/2022 - 08:43

150 εκατ, ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση της Ολλανδίας για να αποτρέψει διακοπές ρεύματος στους καταναλωτές οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με το ολλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση πρόκειται να δημιουργήσει ένα ταμείο για την ανάληψη των λογαριασμών των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να μεταβούν σε ένα νέο, ακριβό συμβόλαιο ενέργειας φέτος και μπορούν να αποδείξουν ότι είναι αδύνατον να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Το ταμείο θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τους προμηθευτές ενέργειας, καθώς θα τους προστατεύσει και από το να χρεοκοπήσουν εάν οι πελάτες τους δεν μπορούν να πληρώσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, βρέθηκε επαλειμμένα στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης, επικρίνοντας τον πως δεν στηρίζει επαρκώς τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους

Οι ανακοινώσεις πάντως για το σχέδιο στήριξης των Ολλανδών αναμένεται να ανακοινωθούν μαζί με τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης στις 20 Σεπτεμβρίου.