Ζαπορίζια: Κλειστός ο ένας αντιδραστήρας στον πυρηνικό σταθμό της

Ζαπορίζια: Κλειστός ο ένας αντιδραστήρας στον πυρηνικό σταθμό της
Πέμπτη, 01/09/2022 - 11:44

Energoatom: «Η μονάδα παραγωγής ενέργειας 6 εξακολουθεί να λειτουργεί» και παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται ο πυρηνικός σταθμός.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας Energoatom, ο ένας αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού που παρέμενε σε λειτουργία έκλεισε λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ως αποτέλεσμα ακόμη ενός βομβαρδισμού από τις ρωσικές (...) δυνάμεις εναντίον του χώρου του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια, ενεργοποιήθηκε η έκτακτη προστασία και έκλεισε η πέμπτη μονάδα παραγωγής ενέργειας».

Στο μεταξύ, ο Ραφαέλ Γκρόσι, επικεφαλής του ΔΟΑΕ, εξετάζει το ενδεχόμενο διαρκούς παρουσίας στον πυρηνικό σταθμό. Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Υπάρχει αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα και σήμερα το πρωί, ως πολύ πρόσφατα, (ως) πριν από λίγα λεπτά (...) όμως ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά και έχοντας φτάσει τόσο μακριά, δεν σταματάμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει η αποστολή με επικεφαλής τον ίδιο για να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό.