Στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια καταφθάνει η αποστολή του ΔΟΑΕ

Στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια καταφθάνει η αποστολή του ΔΟΑΕ
Πέμπτη, 01/09/2022 - 09:10

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει σήμερα την Ενερχοντάρ και συγκεκριμένα κατά μήκος του δρόμου που θα ακολουθήσει η αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού.

Παρά τις αναφορές για σφοδρούς βομβαρδισμούς στην πόλη Ενερχοντάρ, η οποία ελέγχεται από τους Ρώσους, η αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) αναχώρησε από τη Ζαπορίζια και κατευθύνεται προς τον πυρηνικό σταθμό.

Έχουμε ενημερωθεί για την αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή, αλλά αυτό δεν θα αλλάξει τα σχέδια μας να επισκεφθούμε τον πυρηνικό σταθμό και να συναντηθούμε με το προσωπικό του, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολή, Ραφαέλ Γκρόσι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορίου Ειδήσεων, «Οι Ρώσοι προχωρούν σε πλήγματα του πυροβολικού εναντίον του δρόμου που θα ακολουθήσει η αποστολή του ΔΟΑΕ για να πάει στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια», ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων, κατήγγειλε ο εξόριστος δήμαρχος της πόλης Ντμίτρο Ορλόφ στο Telegram και εκτίμησε ότι η αποστολή δεν μπορεί «να συνεχίσει τον δρόμο της» προς τον σταθμό «για λόγους ασφαλείας».

«Απαιτούμε από τη Ρωσία να σταματήσει τις προκλήσεις και να επιτρέψει την πρόσβαση στον ΔΟΑΕ», τόνισε ο Ορλόφ.

Ήδη από τα ξημερώματα οι Ρώσοι «άνοιξαν πυρ στην Ενερχοντάρ με ολμοβόλα, αυτόματα όπλα και ρουκετοβόλα», είχε αναφέρει ο Ορλόφ στο Telegram. Η ανάρτησή του αυτή συνοδευόταν από φωτογραφίες κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές και στήλες μαύρου καπνού.