ΑΔΜΗΕ: Ξεκίνησε η αναβάθμιση της διασύνδεσης Κυλλήνης – Ζακύνθου

ΑΔΜΗΕ: Ξεκίνησε η αναβάθμιση της διασύνδεσης Κυλλήνης – Ζακύνθου
Παρασκευή, 13/01/2023 - 06:45

Ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες η αναβάθμιση της διασύνδεσης της Κυλλήνης με τη Ζάκυνθο, ενώ το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να γίνει η ίδια διαδικασία και σε άλλα νησιά του Ιονίου.

Ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες η αναβάθμιση της διασύνδεσης της Κυλλήνης με τη Ζάκυνθο, ενώ το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να γίνει η ίδια διαδικασία και σε άλλα νησιά του Ιονίου. Τη δεκαετία του 1960 διασυνδέθηκε με το ηπειρωτικό σύστημα, μέσω υποβρύχιων καλωδίων, η Κέρκυρα και τη δεκαετία του 1980 η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος.

Για τα συγκεκριμένα καλώδια, λόγω της παλαιότητας τους τίθεται πλέον ζήτημα ασφάλειας, επομένως ο ΑΔΜΗΕ προχωράει στην αναβάθμισή τους και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να δρομολογηθεί η αναβάθμισης της διασύνδεσης Ζακύνθου – Κεφαλονιάς, Κεφαλονιάς – Λευκάδας και Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η πόντιση του δεύτερου καλωδίου που κατευθύνεται στην Αττική. Μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί τα 170 χλμ. από τα συνολικά 340 χλμ. Αντιστοίχως προχωρά η κατασκευή του καλωδίου που ξεκίνησε από την Αττική και βρίσκεται μεταξύ Πάχης Μεγάρων και Μήλου.

Τέλος μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση του ελληνικού τμήματος της διασύνδεσης Ελλάδας -Βουλγαρίας.