Σε τροχιά υλοποίησης το έργο υπογειοποίησης του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στο Ρέθυμνο

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο υπογειοποίησης του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στο Ρέθυμνο
Παρασκευή, 02/09/2022 - 08:50

Η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου δρομολογήθηκε με την υπογραφή, χθες, της σύμβασης του έργου «Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ κεντρικών συνδετήριων οδών πόλης Ρεθύμνου».

Η σύμβαση την οποία συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ κ. Απόστολος Μανωλεσάκης, αφορά την εκτέλεση του έργου αισθητικής αναβάθμισης (υπογειοποίηση) των δικτύων διανομής στις παρακάτω κεντρικές οδούς της πόλης του Ρεθύμνου:

  • Οδός Δασκαλάκη από Λεωφ. Κουντουριώτη έως οδό Μοάτσου.
  • Οδός Χατζηδάκη.
  • Οδός Πρεβελάκη.
  • Οδός Παρέν Σιγανού
  • Οδός Καζαντζάκη (από Λεωφ. Κουντουριώτη έως οδό Μοάτσου).
  • Οδός Καστρινάκη

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 558.000 €, από τα οποία το 50% θα καταβάλει ο Δήμος Ρεθύμνης ενώ το υπόλοιπο 50% βαρύνει την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε..

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη της σημαντικής αυτής αναπτυξιακής παρέμβασης, η οποία αποτελεί συνοδό έργο της «Βιοκλιματικής ανάπλασης κεντρικών συνδετήριων οδών πόλης Ρεθύμνου». Έργο το οποίο ως γνωστόν είναι σε εξέλιξη, έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.514.000 € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2014 – 2020».

Με το υποέργο, λοιπόν, της υπογειοποίησης του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, συμπληρώνεται ουσιαστικά η συνολική παρέμβαση στις κεντρικές συνδετήριες οδούς του Ρεθύμνου, τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και λειτουργικότητας.

Όπως συμφωνήθηκε κατά την υπογραφή της σύμβασης, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου και θα εκτελούνται παράλληλα με το κύριο υποέργο της βιοκλιματικής ανάπλασης των συνδετηρίων οδών.