Η στρατηγική συνεργασία ΗΡΩΝ – GREEN για οικονομικό και «πράσινο» ρεύμα

Η στρατηγική συνεργασία ΗΡΩΝ – GREEN για οικονομικό και «πράσινο» ρεύμα
Unsplash
Πέμπτη, 01/09/2022 - 17:18

Σε μία πρωτοποριακή συνεργασία για να προσφέρουν οικονομικό και «πράσινο» ρεύμα, εξασφαλίζοντας σταθερότητα στο ενεργειακό κόστος για τον τελικό καταναλωτή, προχωρούν από κοινού ο κορυφαίος Όμιλος παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η εταιρεία GREEN, μέλος του περιβαλλοντικού και ενεργειακού Ομίλου V GROUP, που δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα των ΑΠΕ.

Οι δυο εταιρείες, με την υπογραφή Μακροχρόνιας Σύμβασης Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Power Purchase Agreement) συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 9 MW ανά έτος και διάρκειας 12 ετών, δημιουργούν ένα ουσιαστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους καταναλωτές ενέργειας (ιδιώτες, εμπορικές επιχειρήσεις, βιομηχανίες), καθώς η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας θα πραγματοποιείται πλέον σε μακροχρόνια σταθερή τιμή, αισθητά χαμηλότερη σε σχέση με το τρέχον ενεργειακό κόστος που διαμορφώνεται στην αγορά.

Επιπλέον, το γεγονός ότι το μείγμα ενέργειας θα προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), επιτρέπει την άμεση πρόσβαση των τελικών καταναλωτών σε καθαρή ενέργεια, περιορίζοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, συμβάλλοντας παράλληλα άμεσα στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση και στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης. Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι το ξεκίνημα μιας σειράς συνεργασιών ανάμεσα στις δύο εταιρείες, που θα συμβάλλουν στο νέο ενεργειακό χάρτη της χώρας.

Ο Όμιλος ΗΡΩΝ αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο της ενέργειας τα τελευταία χρόνια. Μέσω των στρατηγικών του συνεργασιών και των Μακροχρόνιων Συμβάσεων Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους. Μάλιστα, ο ΗΡΩΝ έχει ήδη συνάψει σημαντικές συνεργασίες για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλους καταναλωτές, ανάμεσα τους βιομηχανίες και εμπορικές αλυσίδες, κατακτώντας ηγετική θέση στη συγκεκριμένη αγορά. Η συνεργασία με την GREEN, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της έμπρακτης στήριξης του ενεργειακού κόστους των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και της προστιθέμενης αξίας από την περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ στην εγχώρια παραγωγή ενέργειας.

Ο Όμιλος V GROUP έχει πραγματοποιήσει μία σειρά μεγάλων επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμβάλλοντας στην αύξηση της συμμετοχής τους στο εγχώριο ενεργειακό μείγμα, στην εξοικονόμηση του κόστους ενέργειας για τον τελικό καταναλωτή, καθώς και στην ενίσχυση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας. Η GREEN, ως ενεργειακός βραχίονας του Ομίλου V GROUP, υλοποιεί σημαντικά έργα στους τομείς των ΑΠΕ, της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και της πράσινης τεχνολογίας, τα οποία προωθούν τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και στην προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι, με τον τρόπο αυτό προωθεί τη βιωσιμότητα στην πράξη, λειτουργώντας ως εταίρος που συνεισφέρει στην απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία των συνεργατών του, με σεβασμό κι ευθύνη απέναντι στον πλανήτη, την αγορά, την κοινωνία και τον άνθρωπο.

O κ. Λουκάς Δημητρίου, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΗΡΩΝ, δήλωσε σχετικά: «Με τη συνεργασία ΗΡΩΝ-GREEN δημιουργούμε μία ακόμα γέφυρα ανάμεσα στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και την καθαρή, εγχώρια και οικονομική ενέργεια που προσφέρουν οι ΑΠΕ. Θέτουμε κατά αυτόν τον τρόπο σε κίνηση ένα μηχανισμό, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος, τόσο του τελικού καταναλωτή σε επίπεδο τιμών, όσο και της προστασίας του περιβάλλοντος, δεδομένης της σημαντικής αξιοποίησης των ΑΠΕ. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το παράδειγμα αυτής της συνέργειας θα το ακολουθήσουν σύντομα κι άλλες εταιρείες».

Η κα. Αγγελική Ντάλλα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της GREEN, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προκειμένου να κάνουμε ένα βήμα προς τον επαναπροσδιορισμό του ενεργειακού μέλλοντος της Ελλάδας. Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στον κλάδο της ενέργειας, λαμβάνοντας ουσιαστικά υπόψη τόσο την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και το συμφέρον του τελικού καταναλωτή. Παράλληλα, συμβάλλει στη διαφοροποίηση του εθνικού ενεργειακού μείγματος, καθώς και στην ενίσχυση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και της εθνικής οικονομίας».