ΔΕΗ: Σε εύρος 2,48-17 ευρώ οι αγορές ιδίων μετοχών

ΔΕΗ: Σε εύρος 2,48-17 ευρώ οι αγορές ιδίων μετοχών
Τετάρτη, 13/07/2022 - 14:10

Στις 3 Αυγούστου η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ που καλείται να εγκρίνει το νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Στις 3 Αυγούστου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί από απόσταση, σε πραγματικό χρόνο, μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των Μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της με τη δυνατότητα συμμετοχής και μέσω επιστολικής ψήφου λόγω της έκτακτης κατάστασης και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID–19, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης:

1. Έγκριση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών και εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την υλοποίησή του.

2. Τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού της ΔΕΗ Α.Ε. και Κωδικοποίηση αυτού.

3. Ανακοινώσεις και άλλα θέματα.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης από τον Νόμο και το Καταστατικό απαρτίας κατά την ως άνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 3ης Αυγούστου 2022 καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι σε επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 26η Αυγούστου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00’ π.μ..

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα χαρακτηριστικά του προτεινόμενου Προγράμματος Επαναγοράς έχουν ως εξής:

Ανώτατος Αριθμός Μετοχών: Υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της ΔΕΗΔΕΗ 0,00%, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό μέχρι 10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της κατ’ ανώτατο όριο, μετά την αφαίρεση των 1.856.000 ιδίων μετοχών που έχουν ήδη αποκτηθεί από προηγούμενο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, ήτοι μέχρι και 36.344.000 μετοχές (οι "Ίδιες Μετοχές").

Διάρκεια του Προγράμματος Επαναγοράς: Μέχρι και 24 μήνες από την επομένη της έγκρισής του από την γενική συνέλευση των μετόχων. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης του Προγράμματος Επαναγοράς θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, κατόπιν εξουσιοδότησης από τη γενική συνέλευση των μετόχων, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς και τη ρευστότητα της ΔΕΗΔΕΗ 0,00%.

Εύρος τιμής κτήσης Ιδίων Μετοχών: Μεταξύ €2,48, κατ΄ ελάχιστον η οποία ισούται με την ονομαστική αξία της μετοχής, και €17, κατά το μέγιστο, ανά Ίδια Μετοχή.