Άρειος Πάγος: Εξετάστηκε το αίτημα της ΔΕΗ για διεξαγωγή πιλοτικής δίκης

Άρειος Πάγος: Εξετάστηκε το αίτημα της ΔΕΗ για διεξαγωγή πιλοτικής δίκης
Eurokinissi
Τρίτη, 14/06/2022 - 19:19

Το αίτημα της ΔΕΗ για τη διεξαγωγή πιλοτικής δίκης σε ότι αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμογής, εξετάστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Όπως αποφάσισε ο Άρειος Πάγος στην κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση μετά και τα χιλιάδες αίτημα πολιτών πολλοί από τους οποίους ήδη έχουν προσφύγει δικαστήρια, μέσα στην επόμενη εβδομάδα (πιθανά την ερχόμενη Δευτέρα) θα λάβει τη σχετική απόφαση περί διεξαγωγής ή μη πιλοτικής δίκης.

Συλλογική αγωγή έχουν καταθέσει καταναλωτικές οργανώσεις -το ΙΝΚΑ και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος – ζητώντας να κηρυχθεί παράνομος ο τρόπος εφαρμογής της ρήτρας, που μεταφέρει στα οικιακά τιμολόγια η αύξηση του κόστους παραγωγής ρεύματος το οποίο λόγω της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Τη συνεδρίαση του Αρείου Πάγου απασχόλησε, μετά από αίτημα της ΔΕΗ, το εάν θα εισαχθεί ή όχι το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής που απασχολεί σχεδόν όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, σε πιλοτική δίκη έτσι ώστε να μην βγαίνουν αντίθετες ή αντιφατικές αποφάσεις από τα δικαστήρια της χώρας.