Ξυπολυτάς (ΟΣΥ ΑΕ): Το πρώτο εξάμηνο του 2023 τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στην Αθήνα

Ξυπολυτάς (ΟΣΥ ΑΕ): Το πρώτο εξάμηνο του 2023 τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στην Αθήνα
Eurokinissi
Παρασκευή, 27/05/2022 - 17:09

Το πρώτο εξάμηνο του 2023 αναμένονται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στην Αθήνα, όπως ανέφερε μιλώντας στο «Athens Energy Dialogues», ο πρόεδρος του ΟΣΥ ΑΕ, Βασίλης Ξυπολυτάς.

Ο κ. Ξυπολυτάς έκανε λόγο για επανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών που δέχθηκαν μεγάλη πίεση εν μέσω πανδημίας με τους ήδη υλοποιημένους στόχους να περιλαμβάνουν την ανανέωση του στόλου κατά 30%, την επισκευή σεβαστού αριθμού λεωφορείων και πρόσληψη εργαζομένων, με αποτέλεσμα πλέον να κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα 1.350 λεωφορεία και η Αθήνα να είναι η πόλη με τα περισσότερα λεωφορεία στην Ευρώπη.

Ο επόμενος στόχος, κατά τον ίδιο, είναι η κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων στους δρόμους της πόλης, με τον σχετικό διαγωνισμό, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της ΟΣΥ Α.Ε., να εξελίσσεται ομαλά και, εκτός απροόπτου, το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα κυκλοφορούν στην Αθήνα τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, γεγονός το οποίο αναμένεται να αλλάξει εντελώς την εικόνα της πόλης.

O κ. Ξυπολυτάς μίλησε και για την συμβολή των τρόλεϊ στην ηλεκτροκίνηση, αναφέροντας ότι στην πόλη κυκλοφορούν 220 λειτουργικά τρόλεϊ, σε 260 χλμ δίκτυο, κάνοντας, ήδη, την Αθήνα να βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες, ήδη, στη χρήση του ηλεκτρικού στις αστικές μεταφορές.