Ανασχηματισμός επιτάχυνσης του «πολυδύναμου εκσυγχρονισμού» - Τι σηματοδοτούν οι αποφάσεις Μητσοτάκη

Ανασχηματισμός επιτάχυνσης του «πολυδύναμου εκσυγχρονισμού» - Τι σηματοδοτούν οι αποφάσεις Μητσοτάκη
Πέμπτη, 04/01/2024 - 13:23

Ομολογία αποτυχίας (και για τον ίδιο) οι αλλαγές του πρωθυπουργού σε δημόσια τάξη και υγεία οι αλλαγές - Ερώτημα αν επηρεάσουν το κλίμα των ευρωεκλογών- "Βράζει" η "γαλάζια" ΚΟ!

Δυο πράγματα ανέδειξε πρωτίστως ο μίνι ανασχηματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη: Την επιτάχυνση "μεταρρυθμιστικών" αλλαγών το αμέσως επόμενο διάστημα και την ομολογία αποτυχίας των κυβερνητικών πολιτικών σε δημόσια τάξη και υγεία!

Ας δούμε, όμως, τις κύριες συνέπειες από την "επιστράτευση" Χρυσοχοΐδη και Άδωνι τόσο για τους συγκεκριμένους τομείς όσο και συνολικότερα για την κυβέρνηση:

-Η αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της εγκληματικότητας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής σε όλα τα επίπεδα! Από τον χουλιγκανισμό, την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της μικροεγκληματικότητας, της κατάστασης στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ κοκ. Η ίδια αποτυχία και στον τομέα της υγείας.

-Ο εξωραϊσμός της κατάστασης στους δυο αυτούς τομείς εκθέτει τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης που πλέον είναι αναγκασμένοι να λένε αντίθετα πράγματα από αυτά που υποστήριζαν πριν ακόμα και από μια δυο ημέρες!

-Η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως τον πρωθυπουργό, καθώς ο ίδιος ήταν αυτός που όρισε τους συγκεκριμένους υπουργούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο υπουργείο Υγείας. Αν, άλλωστε, ήταν τόσο καλοί οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Προστασίας του Πολίτη και ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Υγείας, γιατί τότε τον πρώτο τον απομάκρυνε από την οδό Κατεχάκη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καταλογίζοντάς του την αντικειμενική ευθύνη για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα τρία καλοκαίρια πριν και γιατί δεν τοποθέτησε στην οδό Αριστοτέλους τον δεύτερο που θήτευσε ως υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως Σαμαρά- τότε, που για να είμαστε ειλικρινείς η υγεία υπέστη τεράστιο πλήγμα με κλείσιμο νοσοκομείων, περικοπές δαπανών, μειώσεις προσωπικού κοκ; Αν δεν ήταν πώς και τους επαναφέρει τώρα;

-Αν αιτία των αλλαγών στην κυβέρνηση από τον πρωθυπουργό ήταν η μη καλή επίδοση σε δημόσια τάξη και υγεία, τότε γιατί δεν συνέβη το ίδιο και με την ακρίβεια, που εδώ και καιρό είναι το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα των πολιτών, όπως είναι και διαπιστωμένο το πρόβλημα στις μεταφορές, τόσο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις πόλεις ή όπως με τα τρένα κοκ; Μήπως οι λόγοι γύρω από τις αλλαγές στη οδό Κατεχάκη εξυπηρετούσαν και άλλους λόγους;

-Τι σημαίνει η ανακύκλωση των υπουργών, αλλά και η χρησιμοποίηση σε κυβερνητικές θέσεις εκείνων που θεωρούνται από το Μαξίμου ως "διαχειρίσιμοι"; Μήπως, όπως ευρύτερα συζητείται, ο πρωθυπουργός κυβερνά μόνο με ένα στενό κύκλων "δικών του ανθρώπων" εντός και εκτός της "γαλάζιας" ΚΟ; Και πώς θα αντιδράσουν μελλοντικά και ιδίως μετά από ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές οι "γαλάζιοι" βουλευτές που θεωρούνται καλοί για "να δίνουν ξύλο" στα τηλεοπτικά παράθυρα και στη Βουλή στους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά μετά -όπως θ8άλεγε και ο Χατζηχρήστος- "δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, υποφέρω και υποφέρεις";

-Το κύριο συμπέρασμα από τον "μίνι ανασχηματισμό", πάντως, είναι ότι επιχειρείται προσπάθεια επιτάχυνσης του "πολυδύναμου ανασχηματισμού" από το μέγαρο Μαξίμου: Ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία, αυταρχισμός ενόψει και των κινητοποιήσεων για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια- και πολλά άλλα!

ΥΓ1: Τρεις υπουργοί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσα σε έξι μήνες, ούτε ο μετρ του ανασχηματισμού Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε αποτολμήσει!

ΥΓ2: Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στο ερώτημα αν ο "μίνι ανασχηματισμός" ανακόψει τη φθορά ενόψει των ευρωεκλογών απαντούν με μεγάλη βεβαιότητα "όχι"!