Ποιον θα ακούσει ο Μητσοτάκης;- Καραμανλή ή Σημίτη;

Ποιον θα ακούσει ο Μητσοτάκης;- Καραμανλή ή Σημίτη;
Κυριακή, 05/11/2023 - 07:26

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί και στις δυο εκδηλώσεις τη Δευτέρα, αλλά θα μείνει να ακούσει τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό της ΝΔ;

Όπως ανακοινώθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και στις δυο εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την Δευτέρα και, μάλιστα, την ίδια ώρα: Η μια προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, όπου θα μιλήσει για λίγο και ο τιμώμενος πρώην πρωθυπουργός, αλλά και στην άλλη προς τιμήν της Μαριέττας Γιαννάκου, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Καραμανλής.

Έτσι απαντά ότι δεν υποβαθμίζει την εκδήλωση προς τιμήν της Μαριέττας για τον πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ! Είναι, όμως, έτσι;

Ίσως και όχι!

Το ερώτημα δεν είναι αν θα παραστεί και στις δυο εκδηλώσεις. Είναι ποιον από τους δυο πρωθυπουργούς θα μείνει να ακούσει: Τον Κώστα Σημίτη ή τον Κώστα Καραμανλή;

Οι πληροφορίες της στήλης επιμένουν πως ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη στις 8.15, ενώ στην εκδήλωση για την Μαριέττα Γιαννάκου στις 7, ώρα που ξεκινάει η εκδήλωση!

Αν οι πληροφορίες είναι αληθείς και δεν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μείνει να ακούσει τον Κώστα Καραμανλή! Σε μια τέτοια περίπτωση θα επιβεβαιωθεί η ρήξη πλήρης ρήξη "μητσοτακικών" και "καραμανλικών" στη ΝΔ, με τον πρωθυπουργό να "σηκώνει το γάντι" που του έριξε ο πρώην πρωθυπουργός ασκώντας πρόσφατα από τη Θεσσαλονίκη σφοδρή κριτική στην εξωτερική πολιτική που ακολουθεί.

Γενικότερα αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται απόλυτα κυρίαρχος στο εσωτερικό της ΝΔ και μάλλον αισθάνεται και σίγουρος -ανεξαρτήτως αν θα παρακολουθήσει την ομιλία ή όχι- πως μπορεί να "ξεμπερδεύει" με τον Κώστα Καραμανλή και ότι αυτός μπορεί να εκπροσωπεί σε στελέχη και σε πολιτικές!
Επιπλέον, βρίσκει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει την στρατηγική -κατά τον ίδιο- συμμαχία με τον "εκσυγχρονισμό" του Κώστα Σημίτη και με το λεγόμενο "ακραίο κέντρο".

Ούτως ή άλλως από την εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη αναμένεται να συζητηθούν και τα εξής:

-Η παρουσία στην εκδήλωση τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη- Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση, γεγονός που οι οργανωτές ερμηνεύουν ότι δεν θα παραστεί!

-Η συμμετοχή όλων σχεδόν των "σημιτικών" υπουργών, όπως πχ Φλωρίδης, Χρυσοχοΐδης, Μενδώνη, Στυλιανίδης κοκ, αν και την παράσταση ίσως κλέψουν παρουσίες όπως αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ερώτημα είναι πάντως ποιοι "γαλάζιοι" βουλευτές θα πάνε μόνο στη μια ή την άλλη εκδήλωση...