Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια: Δυο τομείς που από ...συν γίνονται μείον για το Μαξίμου

Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια: Δυο τομείς που από ...συν γίνονται μείον για το Μαξίμου
Δευτέρα, 14/08/2023 - 07:29

Πώς πυρκαγιές και Κροάτες και Έλληνες χούλιγκανς τραυμάτισαν σοβαρά το προφίλ της κυβέρνησης!

Πενήντα ημέρες ακριβώς μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και τον εκλογικό θρίαμβο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η εικόνα για το μέγαρο Μαξίμου δεν είναι καθόλου καλή.

-Οι πυρκαγιές αποτέλεσαν ένα μεγάλο πλήγμα, κυρίως ως προς την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, με κάποιους από τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής να γίνονται στάχτη και τη Ρόδο να χάνει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους!

-Οι πυρκαγιές, ωστόσο, με την είσοδό τους στην 111ΠΜ και την έκρηξη των πυρομαχικών, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και έθεσαν στην ημερήσια διάταξη το θέμα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πεντάγωνο παραδέχτηκε πως οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν είναι επαρκείς για τα σύγχρονα όπλα που προμηθεύτηκε η χώρα το τελευταίο διάστημα, όπως τα αεροσκάφη "Ραφάλ" και πως θα υπάρξουν πλέον επιπρόσθετες κατασκευές!

-Η ανενόχλητη κάθοδος των Κροατών χούλιγκανς και το φιάσκο της αστυνομίας ενέτειναν το πρόβλημα ασφαλείας που έχει αρχίσει να δημιουργείται στη χώρα! Η δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ δημιούργησε αισθήματα οργής και αγανάκτησης στο σύνολο των πολιτών της χώρας!

-Η ατιμωρησία και η άρνηση ανάληψης πολιτικών ευθυνών, η απόφαση του πρωθυπουργού όχι απλώς να μην διακόψει τις διακοπές του, η μη αποπομπή του αρμόδιου υπουργού ή, έστω, του αρχηγού της ΕΛΑΣ, βαραίνουν πολύ το πολιτικό κλίμα και δημιουργούν βαρύτατες σκιές στο μέγαρο Μαξίμου, τη στιγμή που όλοι -και ο ίδιος ο πρωθυπουργός- μιλούσαν για ένα "εξάμηνο του μέλιτος" της κυβέρνησης με τους πολίτες, ιδίως μετά τη συντριπτική ήττα της αντιπολίτευσης.

Τα προβλήματα, ωστόσο, βγήκαν πολύ γρηγορότερα του αναμενόμενου στην επιφάνεια - και, μάλιστα, στο πιο ευαίσθητο σημείο της κυβέρνησης: Την ασφάλεια, το "νόμο και την τάξη", την αλαζονεία και την αναποτελεσματικότητα. Το τέλος των θερινών διακοπών δεν είναι καθόλου αίσιο για τον πρωθυπουργό!