Μαξίμου: Αναζητά απεγνωσμένα στρατηγική απεμπλοκής από τις παρακολουθήσεις!

Μαξίμου: Αναζητά απεγνωσμένα στρατηγική απεμπλοκής από τις παρακολουθήσεις!
Τετάρτη, 17/08/2022 - 08:25

Εφόσον διασωθεί θα παίξει το χαρτί της «σταθερότητας»- Ξανά εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου- Πακέτο παροχών στη ΔΕΘ.

Διέξοδο από το μείζον σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αναζητεί το Μαξίμου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι πολιτικές εξελίξεις ενδεχομένως να είναι και ραγδαίες:

Η κυβέρνηση θεωρεί πως με επέκταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις από το …2012, ίσως και από το …2009 (!), θα διαχυθούν οι ευθύνες και ενδεχομένως περάσει η εντύπωση ότι «όλοι ίδιοι είναι».

Το «κουκούλωμα» του σκανδάλου, μαζί με δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν πως η ΝΔ διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων ή έστω δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και με μεγάλο πακέτο παροχών στη ΔΕΘ, εκτιμάται από το Μαξίμου πως ναι μεν είναι μια δύσκολη υπόθεση, αλλά υπό προϋποθέσεις και με τη συμβολή των μέσων έχει πιθανότητες να το πετύχει. Αρκεί να μην αποκαλυφθεί και δεύτερη περίπτωση «νόμιμης» παρακολούθησης πολιτικού ή δημοσιογράφου- ενδεχόμενο απολύτως υπαρκτό!

Εφόσον η κυβέρνηση κατορθώσει και διασωθεί από το σκάνδαλο των υποκλοπών, θα παίξει το χαρτί «της σταθερότητας» της χώρας, πολώνοντας σε ακόμα πιο …πρωτοφανή την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη, στην κατεύθυνση αυτή, υπάρχουν ήδη νέες εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε η αυτοδυναμία να χρειάζεται χαμηλότερο ποσοστό, παρά τον αρνητικό θεσμικό αντίκτυπο που θα είχε μια τέτοια κίνηση.

Το επόμενο διάστημα, πάντως, θα φανεί αν η στρατηγική που χτίζει το Μαξίμου έχει μια κάποια βάση ή, απλώς, χτίζει πάνω στην άμμο!