Γιάννης Τριήρης: Εύα - Ο όφις με εξηπάτησε

Γιάννης Τριήρης: Εύα - Ο όφις με εξηπάτησε
Τετάρτη, 14/12/2022 - 07:22

Υπερασπιστική γραμμή εμπνευσμένη από την βιβλική εκδοχή, ότι ο όφις εξηπάτησε την Εύα και έφαγε τον απαγορευμένο καρπό, φαίνεται ότι θα ακολουθήσει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή που φέρεται να έχει δωροδοκηθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια ευρώ από το Κατάρ για να «ξεπλύνει» τις εγκληματικές πρακτικές του.

Οι μακροσκελείς γραπτές και προφορικές δηλώσεις του δικηγόρου της κ. Εύας Καϊλή, αυτό καταδεικνύουν.

Εν πολλοίς ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε χθες, εμμέσως πλην σαφώς, ότι τα «πακέτα» των ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, αλλά και στην κατοχή του πατέρα της μέσα σε βαλίτσες ήταν του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Ενώ για τις κραυγαλέες δηλώσεις υποστήριξης στο Κατάρ που έκανε η κ. Καϊλή, ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι η Εύα Καϊλή βρέθηκε στο Κατάρ ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια των καθηκόντων της για την προώθηση της ατζέντας που της ανέθεσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Και ακόμη πως κάθε κίνηση, επαφή και δήλωση της Εύας Καϊλή για το Κατάρ, έγινε σε εκτέλεση και εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χαράχθηκε σε ανώτατο επίπεδο.

Το αν τελικά η κα Καϊλή είναι αθώα ή ένοχη μένει να αποδειχθεί και κανείς βέβαια δεν πρέπει να «προδικάζει» το αποτέλεσμα των ερευνών στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς στην Ευρωβουλή.

Σημασία, όμως, έχει ότι πραγματικά όλα δείχνουν ότι γίνονται και ταχύτατες και ουσιαστικές έρευνες, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πραγματικά προκαλέσει πολιτικό σεισμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη διαλεύκανση της φαίνεται ότι πράγματι υπάρχει πολιτική βούληση.

Αν αποδειχθεί ότι η Εύα έφαγε το μήλο με δική της απόφαση τότε μάλλον θα εκδιωχθεί οριστικά από τον Παράδεισο και μάλιστα μαζί με τον συνένοχο της Αδάμ, επιβεβαιώνοντας την βιβλική εκδοχή.

Αντίθετα αν ο όφις την εξηπάτησε και έπεσε θύμα περιστάσεων, δολοπλοκιών ή αποτελεί εξιλαστήριο θύμα τότε η δικαίωση της θα είναι μια σκληρή απάντηση στους επικριτές της.

Πάντως το μόνο βέβαιο είναι ότι τον απαγορευμένο καρπό από το … Κατάρ κάποιοι τον έφαγαν.