Γιάννης Τριήρης: Να καθαρίσουν τον «κόπρο του Αυγεία»

Γιάννης Τριήρης: Να καθαρίσουν τον «κόπρο του Αυγεία»
Τρίτη, 13/12/2022 - 07:14

Στην Ευρώπη, αλλά και στην χώρα μας δεν λείπουν τα μεγάλα σκάνδαλα με πρωταγωνιστές δυστυχώς πολιτικούς των κομμάτων που πιστεύουν στον κοινοβουλευτισμό και στις αρχές της δημοκρατίας.

Τελευταία και κραυγαλέα παραδείγματα στο Qatar gate που έχει συνταράξει συθέμελα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, όπως και οι υποκλοπές και η υπόθεση Πάτση στην Ελλάδα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα δημοκρατικά κόμματα, ως πολιτικοί οργανισμοί, στο σύνολο τους είναι διεφθαρμένα και δρουν με τρόπους που υποσκάπτουν τη δημοκρατία, ευνοώντας ολιγαρχικά και αυταρχικά καθεστώτα και αναβιώνουν μαύρες εποχές παρακολουθήσεων, υποκλοπών και οικονομικής αυθαιρεσίας.

Απλά στους κόλπους τους, κατάφεραν να παρεισφρήσουν άνθρωποι ανέντιμοι, καιροσκόποι, άπληστοι και ατομιστές, που με τις παράνομες και ανήθικες πράξεις τους αμαυρώνουν το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και δημιουργούν δυστυχώς ευνοϊκές προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση της ακροδεξιάς.

Όλοι αυτοί λοιπόν οι καιροσκόποι και ιδιοτελείς «πολιτικοί» θα πρέπει άμεσα να απομονώνονται όσο υψηλά ιστάμενοι και είναι στην πολιτική ιεραρχία. Είτε είναι πρόεδροι κυβερνήσεων, υπουργοί και βουλευτές, είτε Πρόεδροι ή Αντιπρόεδροι θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε δικαστικοί λειτουργοί.

Όταν εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ανήθικου πλουτισμού, καταπάτησης ατομικών ελευθεριών και προσωπικών δεδομένων, σύσσωμα τα δημοκρατικά κόμματα, σε αγαστή συνεργασία οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να αντιδρούν προς την κατεύθυνση της πλήρους διαλεύκανσης αυτών των υποθέσεων και όχι της συσκότισης τους.

Με θέμα διαφθοράς και αντιδημοκρατικών πρακτικών κανείς δεν πρέπει να «παίζει». Δεν υπάρχουν «δικοί μας» και «δικοί τους» με κομματικά κριτήρια.

Υπάρχει μόνο «καθαροί και έντιμοι» πολιτικοί και «απατεώνες και ανέντιμοι» όπου αυτοί και αν ανήκουν πολιτικά. Στη δεξιά, στην κεντροδεξιά, στη σοσιαλδημοκρατία, στην κεντροαριστερά, στην αριστερά.

Αν οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι Έλληνες πολίτες χάσουν παντελώς την εμπιστοσύνη τους στους δημοκρατικούς θεσμούς λόγω των προαναφερόμενων «απατεώνων και ανέντιμων» πολιτικών -που είναι και η μειοψηφία- , τότε το τέρας της ακροδεξιάς θα θεριέψει.

Γι’ αυτό και απαιτείται όλα τα δημοκρατικά κόμματα ενωμένα, όλοι οι έντιμοι πολιτικοί -που είναι και η πλειοψηφία- να βάλουν στην άκρη τα κομματικά τους κουστούμια και να πιάσουν δουλειά για να καθαρίσουν τον «κόπρο το Αυγεία» μέσα από τους πολιτικούς τους οίκους.

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά είναι η μοναδική αλήθεια. Καμιά απάτη δεν πρέπει να μένει στο σκοτάδι. Όλα στο φως.