Sungrow: Συμφωνία με τις Penso Power και BW ESS, για έργο αποθήκευσης με μπαταρίες

Sungrow: Συμφωνία με τις Penso Power και BW ESS, για έργο αποθήκευσης με μπαταρίες
Δευτέρα, 06/11/2023 - 14:49

Η Sungrow, κορυφαία εταιρεία στην εξέλιξη και παραγωγή inverter φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, ανακοινώνει την υπογραφή ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου με τις Penso Power και BW ESS. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Sungrow θα παραδώσει συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS) δυναμικότητας 100MW / 330MWh, για έργο που θα κατασκευαστεί στο Bramley στη Νοτιοανατολική Αγγλία.

Σημείο αναφοράς αυτού του σημαντικού έργου, αποτελεί το καινοτόμο, υδρόψυκτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας PowerTitan 2.0 της Sungrow, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε έργο στη Μ. Βρετανία. To σύστημα ενσωματώνει σύστημα PCS 2,5MW και μπαταρίες 5MWh σε ένα εμπορευματοκιβώτιο (κοντέινερ) 20 ποδών. Η εφαρμογή σειράς προηγμένων τεχνολογιών της Sungrow, επιτρέπει στο PowerTitan 2.0 όχι μόνο κορυφαία επίπεδα αποδοτικότητας και ασφάλειας, αλλά και σημαντικά χαμηλότερα CAPEX και OPEX κόστη.

Το έργο στο Bramley αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι του χαρτοφυλακίου της Penso Power και αναμένεται να παίξει καίριο ρόλο στην ενεργειακή σταθερότητα της Μ. Βρετανίας. Το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024, συμβάλλοντας καθοριστικά σε σειρά λειτουργιών που αφορούν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Sungrow_PowerTitan2.0.png

«Αυτό το έργο σηματοδοτεί ακόμα ένα ορόσημο στην πορεία της Sungrow, προς τη διάθεση κορυφαίων λύσεων τεχνολογίας για την ενεργειακή αγορά της Μ. Βρετανίας», σημείωσε ο Dr. James Li, Director ESS Europe, της Sungrow. «Η συνεργασία μας με τις Penso Power και BW ESS, τονίζει την εστίασή μας στην παροχή προηγμένων, βιώσιμων και αξιόπιστων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας, οι οποίες θα μετασχηματίσουν το ενεργειακό τοπίο στη Μ. Βρετανία».

H Sungrow είναι περήφανη που βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εστιάζει στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, μέσω έργων όπως είναι αυτό στο Bramley. Κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, η Sungrow, δεσμεύεται στην παροχή λύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες ωφελούν την κοινωνία και το περιβάλλον, κάνοντας πράξη το όραμα της Eταιρείας, “Clean Power for All”.

Sungrow_PensoPower_BWESS_signing_Bramley_4.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις 06/11/2023 - 14:54