Η Sungrow κατακτά το πρώτο iF Design Award για Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας Μεγάλης Κλίμακας

Η Sungrow κατακτά το πρώτο iF Design Award για Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας Μεγάλης Κλίμακας
Πέμπτη, 03/08/2023 - 13:23

Αποτελώντας ένα από τα πλέον σημαντικά βραβεία με παγκόσμια αίγλη, το iF Design Award, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του ρόλου των Συστημάτων Αποθήκευσης ενέργειας (ESS) για την ενεργειακή μετάβαση, καθιέρωσε από τη φετινή χρονιά το αντίστοιχο βραβείο, με την Sungrow και το καινοτόμο της σύστημα για έργα μεγάλης κλίμακας PowerTitan να αποτελεί την πρώτη επιλογή της κριτικής επιλογής.

Mε 70 χρόνια ιστορίας, τα iF Design Awards, αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στο χώρο της βιομηχανίας με παγκόσμια απήχηση. Στο πλαίσιο των βραβείων, η κριτική επιτροπή επιλέγει από έναν σημαντικό αριθμό συμμετοχών -οι οποίες ξεπερνούν σε ετήσια βάση τις 11.000- τις καλύτερες προτάσεις σχεδίασης σε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων. Οι νικητές ανά κατηγορία ξεχωρίζουν για την καινοτομία, την ποιότητα, αλλά και την προηγμένη σχεδίαση των προϊόντων τους. Αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν ήδη τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και συνολικότερα στην πορεία προς την ενεργειακή μετάβαση, φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού τα iF Design Awards, ενέταξαν την κατηγορία Utility-scale Energy Storage System (Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας Μεγάλης Κλίμακας), με το υδρόψυκτο σύστημα PowerTitan της Sungrow να κατακτά την κορυφαία διάκριση.

Η απονομή του iF Design Award αποτελεί αναγνώριση της προηγμένης τεχνολογίας, της ανταγωνιστικότητας, αλλά και της συνολικά αποδοτικής σχεδίασης της λύσης αποθήκευσης ενέργειας της Sungrow, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη θέση της Εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το 1997, ως ενός καινοτόμου και εξαιρετικά επιτυχημένου οργανισμού του κλάδου.

Ειδικότερα σε επίπεδο σχεδίασης, οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από την έξυπνη «3-σε-1» αρχιτεκτονική του συνόλου, η οποία προσφέρει υψηλή απόδοση, μικρό όγκο, καθώς και εύκολη μεταφορά, εγκατάσταση και συντήρηση. Την ίδια στιγμή, το υδρόψυκτο σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας και οι πολλαπλές ασφαλιστικές δικλίδες συντελούν σε ένα σύνολο με υψηλή αξιοπιστία, σταθερότητα και προσαρμοστικότητα στις ανάγκες της αγοράς.

Είναι αρκετά σπάνιο το γεγονός ένα βιομηχανικό προϊόν μεγάλου όγκου να κατακτά τη διάκριση iF Design Award, με δεδομένο ότι η εστίαση σε αυτές τις περιπτώσεις δίνεται κυρίως στην αντοχή, με τη συνολικότερη σχεδίαση να περνά σε δεύτερη θέση. Αντίθετα, το PowerTitan αποδεικνύει ότι η σχεδίαση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας έχει περάσει σε ένα νέο επίπεδο, όπου εστίαση δίνεται, τόσο στις προδιαγραφές του προϊόντος, όσο και στη συνολική εμπειρία χρήσης του, ώστε να είναι το πλέον αποδοτικό, ασφαλές και απροβλημάτιστο για το χρήστη.