MingYang: Συμφωνία με τη DNV GL για διεξαγωγή πιστοποίησης της νέας ανεμογεννήτριας MySE11-203

MingYang: Συμφωνία με τη DNV GL για διεξαγωγή πιστοποίησης της νέας ανεμογεννήτριας MySE11-203
Πέμπτη, 08/10/2020 - 13:05

Η MingYang Smart Energy υπέγραψε συμφωνία με τον κορυφαίο παγκόσμιο οργανισμό πιστοποίησης DNV GL για τη διεξαγωγή πιστοποίησης τύπου για τη νέα της ανεμογεννήτρια MySE11-203.

Η νέα ανεμογεννήτρια της MingYang έχει ισχύ 11 MW και διάμετρο ρότορα 203 μέτρα.

Η MingYang δήλωσε ότι το υβριδικό μοντέλο MySE11-203 διαθέτει το «γονίδιο υψηλής αξιοπιστίας» από την αεροδιαστημική βιομηχανία, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες για τη μείωση του κόστους και στην υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Η τελετή εικονικής υπογραφής πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, στην οποία συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της MingYang, Qiying Zhang, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ανανεώσιμης Πιστοποίησης της DNV GL, Kim Mørk, και άλλοι εκπρόσωποι των δύο πλευρών.

«Μετά την επιτυχία των ανεμογεννητριών MySE5.5MW στο υπεράκτιο αιολικό έργο Xinghua Bay, όσον αφορά την υψηλή διαθεσιμότητα και την παραγωγή ενέργειας, αποδείχθηκε το πλεονέκτημα της υβριδικής κίνησης και του εξαιρετικά συμπαγούς σχεδιασμού της πλατφόρμας MySE, η οποία αποτελεί επίσης το θεμέλιο της MySE11- 203. Η ανεμογεννήτρια MySE11-203 έχει σχεδιαστεί για το απαιτητικό και σκληρό υπεράκτιο περιβάλλον», δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της MingYang, Qiying Zhang.

«Η συνεργασία μεταξύ MingYang και DNV GL εισέρχεται σε ένα νέο στάδιο μακροχρόνιας σχέσης και υπογραμμίζει τη δέσμευση της MingYang για να διατηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και απόδοσης για τις υπεράκτιες ανεμογεννήτριες μας».

Η MingYang πρόσθεσε ότι η ανεμογεννήτρια αποτελεί το στρατηγικό της προϊόν που στοχεύει στις ευρωπαϊκές και άλλες διεθνείς αγορές. Επιπλέον, το μικρό της μέγεθος και η ελαφριά κατασκευή της την καθιστά ιδανική τόσο για τα υπεράκτια αιολικά έργα με θεμελίωση στο βυθό όσο και για την τεχνολογία των πλωτών ανεμογεννητριών.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ανανεώσιμης Πιστοποίησης της DNV GL, Kim Mørk προέβλεψε ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα παράγει σχεδόν το 9% της ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως μέχρι το 2050, σε σύγκριση με το 0,3% σήμερα, προσθέτοντας:

«Ένας σημαντικός παράγοντας αυτής της τάσης είναι οι μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες και η προώθηση της πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Με τη νέα ανεμογεννήτρια των 11 MW, η MingYang θα ανοίξει το δρόμο για συμμετοχή στη ταχέως αναπτυσσόμενη υπεράκτια αιολική αγορά, με μία ανεμογεννήτρια που πιστοποιείται σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ασφάλειας και απόδοσης».